VÜCUDUNA KENE YAPIŞAN BİR KİŞİ HASTANELİK OLDU

VÜCUDUNA KENE YAPIŞAN BİR KİŞİ HASTANELİK OLDU
Konya’nın Kulu ilçesinde vücuduna kene yapışan bir kişi hastanelik oldu.

Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan Ahmet A, komşuları ile birlikte evlerinde sohbet ettikleri sırada sol omzundan boynuna doğru kaşıntı hissederek gömlek üzerinden kaşımaya başladı. Ahmet A, omuzuna kene yapıştığını görerek keneyi çıkarttı. Kaşıntının devam etmesinden tedirgin olan Ahmet A, çıkarttığı keneyle birlikte Kulu Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Ahmet A’dan laboratuvarda incelenmek üzere kan alınırken, kenenin KKKA hastalığa neden olan kene olup olmadığının anlaşılması için Ankara’da bulunan tam teşekküllü laboratuvara gönderileceği belirtildi.
Yaz aylarının gelmesi ile kene vakalarının artmaya başladığını belirten acil serviste görevli doktorlar, vatandaşların, bu gibi durumlarda yapışan keneleri kendi imkanları ile çıkartmalarının sakıncalı olduğunu, en yakın sağlık ocakları veya hastane acil servislerine müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.