Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Yan ağla, dön ağla, d…. bağla”…

“Yan ağla, dön ağla, d…. bağla”…

Bu satırları yazarken Konya olarak dün Sayın Başbakanımızı yüreğimize basmaya hazırlanıyorduk. Bilerek yazımı erken yazmak istedim. Çünkü bu saatten sonraki timsah gözyaşlarına inanmıyorum. AK Partili Konyalılar içinde Başbakan’ın yanında olup yüreklerine basanlar ile bu işe sessiz kalıp kenarda durmaya çalışanlar hatta sitem edenler ile iki farklı dünyayı gördük.

Bugün de izninizle iki cümle ile şahsı kanaatimi söyleyip satırlarımızı sizlerin yorumlarınıza bırakalım.   

DAVUTOĞLU DİYETİNİ ÖDEDİ

Önce bir devlet memuru, başarılı bir bürokrat AK Partili ama yerel yönetimlerin mağduru Konyalı olmayan bir can dostumuzun mesajı ile başlamak istiyorum; “Haysiyetli, şerefli ve onurlu insanlar yeri geldiğinde Ömer Seyfettin’in Koca Ali’si gibi davranırlar. Başbakan Ahmet Davutoğlu buna diyetini bu şekilde ödedi. Hürmet ve saygılarımla”…

BAŞBAKAN’A AHİRETTE ŞAHİTLİK EDECEĞİZ

Bir oda başkanı, başarılı bir iş adamı abimiz ise telefonda şöyle diyordu; “Abi yazını okudum katılıyorum. Peygamber Efendimiz (S.A.S.) yönetici olsun, hâkim olsun, aile reisi olsun bunlardan âdil davrananların âhirette Allah katında nurdan minberler üzerinde duracaklarını müjdelemektedir. Biz de Başbakanımıza ahirette şahitlik edeceğiz” diyerek üzüntüsünü bizimle paylaşıyordu.

BAŞBAKAN KONYA’YA NE YAPTI?

Yıllardır tanıdığım bize karşı biraz mesafeli olan çok güçlü bir sanayici abimiz bizi arıyordu. Abimiz İmam Hatipli’dir ve çok sıkı AK Partili’dir. Telefonda ismini görünce şaşırdım. Abimiz özetle şunları söylüyordu; “Uğur abi senin yazını her gün okurum. Bugünkü yazında da en çok beğendiğim ve katıldığım satırlar ‘Başbakan Konya’ya ne yaptı?’ bölümü. Uğur Abi Pazartesi günü gece İstanbul’dan Konya’ya geleceğim. Yarım uçağı ile 2’de Konya’ya indim. Uçağı beklerken dikkatimi çekti saat 22’den sonra Elazığ’a iki uçak gitti. Hakikaten Konya bu dönemde ne kazandı? Çevre Yolu’nu mu bitirdiler, yoksa limana mı indik?…….”

………..

İsterseniz birkaç mail ve yorumla devam edelim:

Ali Aksan “Konya’nın makus talihi.

İşte bir çağ daha kapandı. Konya bir Başbakan kaybetti. Yemediği ve yedirmediği için dışarı atıldı. Temiz adam harcandı. Kim tarafından? Şimdi buradan sesleniyorum. Manşetinizde gördüğüm Ahmet Hoca Konya’ya geliyor ibaresinin gereğini yapsınlar gönderdiklerinden daha kalabalık bir konvoyla karşılasınlar ki ….. seyretsin. Ayrıca seçimde de oy yüzdesini 80’lerden 10 çeksinler de bir görelim. Adam her katıldığı uluslararası toplantıda ayakta karşılanıyor ve sözünü de dinletiyordu. Gazetelerde görüyorum “saksı başbakan” aranıyor diye. Bakalım bu saksı kim olacak?  Şahsına ve şahsında Sayın Başbakanımız Ahmet Hoca’ya da en derin sevgi ve saygılarımı sunarım. Geçmiş olsun dileğimi iletirim.”

……………

Memleket 42 “Uğur ağabey ellerine sağlık. Bir düzeltme ve tespit yapayım. Konya’ya 100 yılda bir Başbakan gelmedi daha önce rahmetli Erbakan hocamız da vardı onu hatırlatmak isterim. Ama Sayın Erbakan 11 ay tutundu. Sayın Davutoğlu 22 ay dayanabildi. Bu da su demektir; Konyalılar (bir kaç istisna hariç) fırıldak insanlar değildir ve Hak'tan başkasına boyun eğmezler.”

…………….

Aslı “Evet uğur abi Konya yine kaybetti”

…………..

Niyazi enişten “Ben sana dedim hacı abi. Konyalı Başbakan bir daha zor bulunur gel 1960’lı yıllarda rahmetli Nalçacı’nın, Form’cu müteahhitlerin eserlerinin üzerine yeni yüksek binalar konduralım dedim sen kaplumbağayı tuttun.”

…………

Abdullah “Abi hayırlı cumalar yazını okuyorum merkez kararda 51 kişiden 3 kişi Davutoğlu’nun yanında 48 kişi istemiyor. Lütfen buna bakalım”

………….

Prof …. “Gıybet varsa ben yokum diyebilmeliyiz”

………….

Taner …. “Allah Hakkı'mızda hayırlısını versin abi yazını okudum. Yakışanı yazmışın tebrikler hayırlı cumalar.”

………….

İsmail … “Yazıyı üşenmeden okudummmmm. Çokkkkkkk uzun teşekkür ediyorum güzel görüşlerin için. Seviyorum seni hayırlı cumalar abi”

……………

Murat…. “Hepimize geçmiş olsun. Bir daha zor buluruz. Kerim abi nasıl ağlar? Teşkilatlar istifa etsin abi tepkilerini göstersinler”

……………..

Ahmet …. “Kısa ve öz bir yazı yazmışsın. Seni çok çok seviyorum ve yazdıklarına katılıyorum”

………..

Fazla uzatmayalım sonuç; “Konya kaybetti. Konyalı yine geç tepki verdi. Bundan sonrası için de derler ye dön ağla, yan ağla donunu bağla”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cennet’e ilk giren üç sınıf var. Bunlardan biri de adaletli hükümdardır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Allah’tan korkan insanlarımız yalan, dolan, entrika ve gıybet gibi münafıklık alametlerinden kendilerini kurtarabildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR