Yangına Karşı Canhıraş Savaş!

Yangına Karşı Canhıraş Savaş!
Antalya ve Muğla’da etkisini sürdüren yangınlara karşı itfaiye ekipleri canları pahasına bir mücadele yürütüyor. Konya İtfaiyesi Grup Amiri Kadir Ünver, “Bugün kaçıncı günündeyiz onu bile kestiremiyoruz. Sadece canla başla mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi

Manavgat’ta günlerdir yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin birçok yerinden gelen itfaiye ekipleri burada koordineli bir şekilde zaman kavramını unutarak mücadeleye devam ediyor.

BUGÜN KAÇINCI GÜNÜNDEYİZ ONU BİLE KESTİREMİYORUZ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da saat 12.00 sıralarında 4 farklı noktada başlayan orman yangınları, günlerdir söndürülmeye çalışılıyor. Yangınlar Manavgat’ın ardından Gündoğmuş ilçesine sıçramış oradan da 6 bölgeyi etkisi altına almıştı. Senir Mahallesi’nde yangın etkisini artırınca evler tahliye edildi. Alevlerin Gündoğmuş merkezinde yoğunlaştığını belirten Konya İtfaiyesi Grup Amiri Kadir Ünver, “Manavgat’ta ki araç gereçlerin bir kısmı takviye için Gündoğmuş bölgesine yönlendirildi. Şu an burada söndürme çalışmalarımız 6 bölgede sürüyor. Senir Mahallesi’nde evler tahliye edildi. Yangınları söndürdüğümüz yerlerde hızlı bir şekilde soğutma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz Konya olarak olayın duyulduğu andan itibaren toplamda 22 araçla birlikte hızlıca buraya geldik. Bugün kaçıncı günündeyiz onu bile kestiremiyoruz. Sadece canla başla mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

e7cwrazxoam0lij.jpg

YANGINA KARŞI SAVAŞ VERİYORUZ

Konya İtfaiyesi olarak hem ekipman hem de personel olarak her zaman sahada olduklarını dile getiren Ünver, “Koordinasyonda Konya’yı temsilen ben görev alıyorum. Türkiye’nin neredeyse bütün illerinden yangın bölgesinde araç ve ekipler var. Bu ekipler Manavgat İtfaiye İstasyonu’ndaki yangın bölümde toplandı. Onları da Konya olarak biz organize ediyoruz. Yani mahallelere ve orman itfaiyelerine dağılımı, takviyeyi ve koordinasyonu biz sağlıyoruz.  Hiç durmadan ve birbirimize destek olarak yangına karşı savaşıyoruz diyebilirim. Değiştirme imkanımız olamayan yerlerde hiç dinlenmeden çalışan arkadaşlarımız var. Ama mümkün mertebe sağlam kalabilmek adına istirahatlere de hassasiyet gösteriyoruz. İtfaiye ekiplerine ayrılmış otel, yurt ve pansiyonlar var. Değişim yapan arkadaşlarımız orada bir müddet dinlendikten sonra tekrar yeni görevleri için çıkış yapıyorlar” diye konuştu.

e7cwraewuaannnh.jpg

YENİ YANGINLAR SÜRECİ BİRAZ UZATIYOR

Mersin ve Marmaris’e de merkezden araç sevkiyatları olduğunu söyleyen Ünver, “İtfaiyemiz Konya’da şu anda her türlü olabilecek olaya karşı teyakkuz halinde. Manavgat’ta da birkaç güne inşallah olumlu gelişmeler yaşanır diye ümit ediyoruz. Bütün ekipler yoğunlaşmış durumda çünkü. Tabi farklı bölgelerden yeni yangınlar çıkabiliyor. Bu yeni yangınlar süreci biraz uzatıyor. Şu anda yanmakta olan bölgeler araçların giremeyeceği sarp kayalıkların olduğu alanlarda. Oralara ancak hava desteği ile ulaşılabiliyor. Yerleşim bölgelerinin etrafında da soğutma çalışmaları ve önleme çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Biz mücadelemizi halkımızın desteğini arkamızda hissederek yılmadan sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.