Yapay zeka hayatın her alanında

Yapay zeka hayatın her alanında
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İzmir’de Konrad-Adenauer Stiftung Türkiye, Bilkent Üniversitesi ve Berlin Teknik Üniversitesi’nin iş birliğinde düzenlenen “Yapay Zekâ ve Sürdürülebilir Yaşam Paneli”nin açış konuşmasını gerçekleştirdi.

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, İzmir’de Konrad-Adenauer Stiftung Türkiye, Bilkent Üniversitesi ve Berlin Teknik Üniversitesi’nin iş birliğinde düzenlenen “Yapay Zekâ ve Sürdürülebilir Yaşam Paneli”nin açış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında giderek daha büyük bir hızla dijitalleşen dünyada yapay zekanın kullanım alanlarından örnekler veren Altunyaldız, yeni dünyanın daha bugünlerden şekillendiğini ve bilginin, teknolojinin ve dijital becerilerin geleceğin en belirleyici unsurlarından olacağını ifade etti.

HAYATLA İÇ İÇE

Altunyaldız, “Bugünün dünyasında yapay zekanın kullanım alanlarına baktığımızda aslında hayat ile iç içe olduğunu görüyoruz. Örneğin, trafik ışıkları… Yapay zekâ, bir bölgedeki trafik akışıyla ilgili bilgileri toplayarak söz konusu yerdeki trafiğin en hızlı ve etkin nasıl işleyebileceğini muhakeme edebiliyor. Değerlendirmelerinin sonunda ise trafik ışıkları, çok uzun sürebilecek ancak yapay zekanın yardımıyla çok kısa sürede tamamlanan bir çalışmanın sonucu olarak yanıp sönüyor. Peki ya sağlık? Yapay zekâ, hastaların verilerini güvenli bir şekilde toplayarak olabilecek hastalıklara karşı önceden uyarı sistemi geliştirebiliyor. Bütün bu örnekler sürdürülebilir yaşamın anahtarları oluyor. Bugün burada çok değerli akademisyenlerle bir araya gelen ve heyecanları gözlerinden okunan öğrencilerimizi görüyorum. Onların pırıl pırıl beyinlerinde uyanan yenilikçi fikirlerle birlikte dijital dünyanın sunduğu avantajları en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum. Bu sebeple, bu tür organizasyonların etkili ve kararlı bir iş birliği ve çalışma ortamı tesis etmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.