Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da

Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da
Cirit, Adalet Bakanı Memmedov ve Yüksek Mahkeme Başkanı Rzayev'le görüştü

BAKÜ (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, Adalet Bakanı Fikret Memmedov ve Yüksek Mahkeme Başkanı Ramiz Rzayev'le görüştü.

Cirit, Bakü temasları kapsamında ilk önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını, 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Şehitler Hiyabanı'nı ve Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un da eşlik ettiği Cirit, Azerbaycan Yüksek Mahkemesine geldi.

Yüksek Mahkeme binasını gezen Cirit ve beraberindekiler, burada yapılan işlerle ilgili Mahkeme Başkanı Rzayev'den bilgi aldı.

Daha sonra yapılan heyetlerarası görüşmede konuşan Cirit, Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinde son yıllarda elde edilen önemli gelişimlerden memnuniyet duyduğunu belirtti.

İki ülkenin tarihi köklerinden, sevinç ve acıların ortaklığından bahseden Cirit, Dağlık Karabağ'da son günlerde yaşanan çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulundu.

Azerbaycan Yüksek Mahkeme Başkanı Rzayev de iki ülke arasında tüm alanlardaki ilişkilerin düzeyinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, en kötü günlerde Azerbaycan'ı destekleyen ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Ülkesinin yargı sistemini konusunda bilgi veren Rzayev, Azerbaycan yargısının gelişmesinde Türk yargısının büyük katkılar sağladığını hatırlattı.

- Cirit-Memmedov görüşmesi

Cirit ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Adalet Bakanı Memmedov'la da bir araya geldi.

Adalet Bakanlığında gerçekleştirilen görüşmede konuşan Memmedov, bağımsız Azerbaycan yargısının oluşmasında Türkiye'nin büyük katkı ve yardımları olduğunu bildirdi.

İki ülkenin yargı kurumları arasındaki ilişkilerin çok yüksek düzeyde olduğunu ifade eden Memmedov, ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yargıtay Başkanı Cirit de hızla gelişen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin diğer ülkelere de örnek olduğunu kaydetti.

Cirit, "İşbirliğini geliştirmek arzusundayız. Sorunlarımız müşterek, çözümler de müşterek olmalı. Bu bağlamda nasıl daha kaliteli bir adalet sistemi meydana getirebiliriz, halkın daha fazla güveneceği bir yargı sistemini nasıl oluşturabiliriz konusunu müzakere etmek için buraya geldim." dedi.

Adalet Bakanlığı binasındaki Adliye Müzesi'ni de gezen Cirit ve beraberindekilere Azerbaycan adliye tarihi konusunda bilgi verildi.

Azerbaycan temaslarını 22 Nisan'a kadar devam ettirecek Cirit, Başsavcı Zakir Garalov ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdullayev ile görüşecek, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Kuba ilini ziyaret edecek.


Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da

Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.