Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da

Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da
Cirit, Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı Abdullayev ile görüştü

BAKÜ (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdullayev ile görüştü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Abdullayev, Türk yargısının yetkili isimlerini Bakü'de görmekten oldukça memnun olduğunu belirtti.

Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman birbirinin yanında olduğunu vurgulayan Abdullayev, yargı kurumları arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu kaydetti. İlişkilerin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdullayev, değişen dünyada iki ülkenin birlikteliğinin gelecek için de büyük önem taşıdığını vurguladı.

Cirit de iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, Dağlık Karabağ'da son günlerde yaşanan çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulundu.

Temaslarını basın mensuplarına değerlendiren Cirit, Azerbaycan'a güçlü bir heyetle geldiğini, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Adalet Bakanı Fikret Memmedov, Yüksek Mahkeme Başkanı Ramiz Rzayev ve Başsavcı Zakir Garalov ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

İki ülke arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerine değinen Cirit, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyevin, "bir millet, iki devlet" sözlerine "bir gönül, bir yürek" ilavesi yaptıklarını kaydetti.

Tüm dünyada yargının sorunlarının ortak hale geldiğini ifade eden Cirit, Azerbaycanlı yetkililerle alternatif çözümleri, elektronik iletişim konularını konuştuklarını, birçok konuda ortak düşüncede olduklarını aktardı.

Türk yargı kurumlarının Azerbaycan'a yaptığı katkılardan da bahseden Cirit, "Adalet Akademisinin 80 ülkede ortak çalışması var. Bu bağlamda Azerbaycan hakimlerine Türk yargısı konusunda ders veriliyor. 160 Azerbaycan hakimi Türkiye'de eğitim gördü." bilgisini verdi.


Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da

Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.