Yargıtay'da tören

Yargıtay'da tören
Yargıtay Başsavcıvekili Ekmekçi'nin yaş haddinden emekliye ayrılması ve yeni Başsavcıvekilliğine Adıgüzel'in seçilmesi nedeniyle Yargıtay'da tören düzenlendi

ANKARA (AA) - Yargıtay Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi'nin yaş haddinden emekliye ayrılması ve yeni Başsavcıvekilliğine Halil Adıgüzel'in seçilmesi nedeniyle Yargıtay'da tören düzenlendi.

Törende konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, sessiz, sakin, beyefendi, kibar kişiliğiyle tanınan Ekmekçi'nin, Türk hukukuna önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Ekmekçi'nin hukukçuluğunun herkes tarafından örnek alınması gerektiğini belirten Cirit, "Genç yaşta uğurluyoruz. Keşke yaşı uzatabilseydik. Böyle bir çalışma var ama ona yetişmedi. Belki geçici bir madde koyup, geri çağırırız belli olmaz" diyerek espri yaptı.

Cirit, Mehmet Ekmekçi'nin, Türk yargısına emeklerinin unutulmayacağını ifade ederek, yeni hayatında başarılar diledi.

Yargının önemli bir süreçten geçtiğini, istinaf mahkemelerinin 12 yılın ardından 20 Temmuz'da göreve başlayacağını belirten Cirit, "HSYK, istinaf mahkemesi kararnamesiyle kolumuzu, kanadımızı kırdı. En değerli hakim ve savcılarımızı elimizden aldı. O gün bizim burası ağlama duvarı gibiydi" dedi.

İstinaf mahkemelerinin faaliyete geçmesinin önemine işaret eden Cirit, bu mahkemelerle etkin, adil yargılama yapılacağını, böylece Yargıtay'ın da gerçek işlevine kavuşacağını, içtihat birliğini sağlayacağını söyledi.

Cirit, Başsavcıvekilliğine getirilen Halil Adıgüzel'in de yargı camiasına yapacağı katkılardan kimsenin kuşkusunun bulunmadığını belirterek, Adıgüzel'e yeni görevinde başarılar diledi.

Mehmet Ekmekçi de son günlerde yaşanan terör olayları ve hayatını kaybedenler nedeniyle ülkede büyük hüzün yaşandığını ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin aşiret devleti olmadığını, Çanakkale ve Kuvay-ı Milliye destanı üzerine kurulan Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

Yeni görevine başlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Halil Adıgüzel de adaletin tecellisi, yargının kaybettiği güvenin yeniden tesisi için elinden gelen gayreti göstereceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Ekmekçi'ye onur belgesi verildi, Adıgüzel'e de cübbesi giydirildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.