Yarıyıl Tatili Başladı

Yarıyıl Tatili Başladı
Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yürütülen uzaktan eğitim dün sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında TRT EBA, EBA ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla yürütülen uzaktan eğitim sona erdi ve yaklaşık 18 milyon öğrenci 3 hafta sürecek yarıyıl tatili başladı.

Bakanlık tarafından yeni eğitim öğretim dönemi, Kovid-19 salgınıyla tedbirleri kapsamında TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatıldı.

Yüz yüze eğitim birinci aşamada, ana sınıfları ve birinci sınıflar için 21 Eylül'de başlatıldı. İkinci aşamada, 12 Ekim'den itibaren ilkokullar, köy okulları, 8 ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocuklar, üçüncü aşamada ise 2 Kasım Pazartesi itibarıyla 5 ve lise 9. sınıflarda yüz yüze eğitime geçildi. Birinci dönem ara tatili, 16 Kasım Pazartesi başladı ve 20 Kasım Cuma sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığınca, 2020-2021 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatilinin ardından 23 Kasım'dan itibaren uzaktan eğitim başlatıldı. Bu süreçte eğitim öğretim, ana noktaları TRT EBA kanalları olmak üzere canlı sınıf uygulamaları, EBA ile basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla yürütüldü.

KONYA’DA 450 BİN 153 ÖĞRENCİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yarı yıl tatili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. mesajda, “Bilindiği üzere geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana, belli dönemlerde kısıtlı ve kontrollü olarak uygulanmış olsa da tam anlamıyla yüz yüze eğitim maalesef ki gerçekleştirilememiştir.  Sesleriyle okul avlularını süsleyen ve sınıflara hayat veren yavrularımız da onlardan uzak kalan, öğrencisiyle göz göze gelememenin hüznünü yaşayan öğretmenlerimiz de bu sürecin en kısa sürede bitmesini arzu etmektedir.   2020/2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde, Konya’mız genelindeki tüm öğrencilerimize uzaktan eğitim yoluyla ulaşma gayretinde olduk. İlimiz genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki toplam 450 bin 153 örgün eğitim öğrencimiz, 2020/2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamlamışlardır. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum”

KARLIER: 15 ŞUBAT’IN UYGUN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer de yarıyıl tatili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karlıer mesajında, “Tüm zorluklara rağmen Öğretmenler evini sınıfa dönüştürmüş, alınan tedbirler doğrultusunda kendilerine verilen her görevi ifa etmekte, boşluk oluşturmadan online derslerine devam etmektedirler. Bazılarının söylediği gibi bu sürecin karar alıcısı/sorumlusu Öğretmenler değildir. Öğretmenler olsa olsa yaşadığımız sürecin mağdurudurlar. Bu vesileyle bir kez daha yineliyoruz. Birçok ülkede olduğu gibi gerekli tedbirler alınmalı ve yüz yüze eğitim öncelenmelidir.15 Şubat 2021 pazartesi günü kademeli olarak yüz yüze eğitime açılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Kıymetli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da bir mesaj yayınladı. İşcan mesajında, “Dilerim, 15 Şubat itibariyle eğitimler yüz yüze olur”  temennisinde bulundu. (Esra Örengül)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.