Yasak uzayacak mı?

Yasak uzayacak mı?
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceği merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, devam edeceğine dair sinyal verdi.

Tüm dünyada etkisini gösteren Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, Sağlık Bakanlığı tavsiyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile getirilen Konya'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'a 2 gülük sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

KALIN’DAN DEVAM SİNYALİ

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, sabah saatlerinden bir televizyona programına açıklamalarda bulundu. ‘Yeni bir sokağa çıkma yasağı olur mu?' sorusuna cevap veren Kalın; “Yasak uygulaması hep gündemdeydi. İkinci bir sokağa çıkma yasağı olabilir. Bunun kararını virüsün seyrini izleyip vereceğiz. Olabilir. Tekrar sokağa çıkmaya yasağı olabilir' dedi.

TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

Tedbirler kapsamında önce 65 yaş üzeri vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı bir süre sonra 20 yaş altına da getirilmişti. Artırılan tedbirlerde 30 büyükşehir ve Zonguldak’a getirilen seyahat yasağının ardından Sağlık Bakanlığı tavsiyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı ile İçişleri Bakanlığı tarafından, 11-12 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı yayımlanan genelge ile duyurulmuştu. Bunun üzerine ülkenin birçok yerindeki vatandaşlar yasak saatine kadar market, fırın ve akaryakıt istasyonlarına akın etmiş, sosyal medyaya yansıyan görüntüler ise tartışmalara neden olmuştu. Tepki çeken akşama dair açıklamada bulunan İçişler Bakanı Süleyman Soylu ise eleştirileri kabul ettiğini dile getirerek, “Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.