YAŞAMHAK mobil uygulamamızla kadınlarımızın yanında olduk

YAŞAMHAK mobil uygulamamızla kadınlarımızın yanında olduk
CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz düzenlediği basın açıklamasında, CHP Kadın Kolları’nın kamuoyuna duyurulan ‘YAŞAMHAK’ mobil uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz düzenlediği basın açıklamasında, CHP Kadın Kolları’nın kamuoyuna duyurulan ‘YAŞAMHAK’ mobil uygulamasıyla mağdur olan kadınlara bir tık yakın olduklarını, onlarla bağlantı kurarak hakları konusunda bilgi almalarını sağladıkları gibi, yanlarında da olduklarını söyledi. CHP Konya İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasında Damla Yılmaz şunları söyledi:

7/24 ÜCRETSİZ DESTEK HİZMETLERİ SUNUYORUZ

“Bildiğiniz gibi kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdik. Genel merkezimizde 'Alo Şiddet' hattı kurduk. Yaşama hakkının en temel hak olduğundan yola çıkarak projemize 'YaşamHak' adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunuyoruz. Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine katkı sağlıyoruz. Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladık. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.