Yaşar'dan "Korkmayın" çağrısı

Yaşar'dan "Korkmayın" çağrısı
(beklesin) Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, terör saldırılarının ardından boşalan alışveriş merkezlerini ziyaret ederek vatandaşa ''Korkmayın''çağrısı yaptı

ANKARA (AA)- Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle boşalan alışveriş merkezlerini ziyaret ederek vatandaşa ''Korkmayın'' çağrısı yaptı.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Yaşar'ın terör olaylarından psikolojik olarak etkilenerek sokağa çıkmayan vatandaşlara yönelik ''Korkmayın'' çağrısı yaptığı AVM ziyaretleri hakkında bilgi verildi.

Buna göre Yaşar, Yenimahalle belediyesi sınırlarında bulunan Ankamall, Armada, A City, Gimart, Podium ve Atlantis AVM’de vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Yaşar tüm AVM'leri gezerek, vatandaşlara moral verdi, esnafa desteklerini iletti.

Türkiye'nin sıkıntılı günlerden geçtiğine işaret eden Yaşar şunları kaydetti:

“Hayat devam ediyor. Korkmak yok, yılmak yok. İnadına alışveriş merkezlerine geliniz. Sokaklarda, parklarda geziniz. Kimse bizi korkutamaz. Terörün çirkin yüzünü bir kez daha en açık şekilde gösterdiği, üstelik hem askerlerimizi, hem de sivil vatandaşlarımızı hedef alan saldırılar, ülkemizin ve milletimizin huzuruna, ortak yaşama kültürümüze karşı gerçekleştirilen bir insanlık suçudur. Karanlık eller bilmelidir ki hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Karanlık ellerin istediği bizi korkutmak, ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Teröristlerin amacı kaos ortamı yaratarak, halkta korku, yılgınlık ve umutsuzluk aşılamak. Sokağa çıkın gönül rahatlığı ile gezin.”

- “Evden sipariş verme oranı %40 arttı”

Yaşar'a Ankamall AVM'de eşlik eden Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, terörizmin uluslararası bir sorun olduğunun altını çizerek, “Terör, çağımızın vebası. Dünya liderlerinin ve uluslararası örgütlerin küresel teröre karşı ortak çözüm üretmesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Armada Müdürü Çiğdem Ayrancıoğlu Gönen ise AVM’lere gelen vatandaş sayısının oldukça düştüğüne dikkat çekerek “Hafta içi ve hafta sonu AVM’ye gelen vatandaş sayısı ciddi şekilde düştü. İnsanlar bir ses duysa hemen panik halde etraflarına bakıyor. Bu çok acı. Burada 230 esnafımız var. İş kulesiyle birlikte 4 bin çalışanımız var. Bu durumdan hepsi etkilendi. Evden sipariş verme oranı %40 arttı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.