Hasan Yıldırım

Hasan Yıldırım

Yatabare iş yapar, sakin olalım

Yatabare iş yapar, sakin olalım

Devre arası transfer döneminin gelmesiyle birlikte tüm dikkatlerimizi Konyaspor’a çevirdik, bekliyoruz. İlk transfer beklendiği gibi forvet mevkiine geldi. Karabükspor’dan Yatabare transfer edildi. Şehirde büyük bir kısım bu transferi eleştirse de ben eleştirileri yerinde bulmuyorum.

***

Yatabare Türkiye liglerini tanıyan bir oyuncu. Her ne kadar Karabükspor formasıyla başarılı olmasa da Konyaspor’da iyi işler yapacağına inanıyorum. İnsanlar “Madem iyi oyuncu Karabük niye salsın” algısıyla hareket ediliyor. Ama modern futbolda oyuncular bazen takım kimyasına uyum sağlayamıyor. Yatabare de bunlardan birisi.

***

Konyaspor’un tek eksiği golcü. Savunma kurgusu, orta saha kurgusu her şey tamam. Sadece ileri uçta bitirici bir isme ihtiyacımız vardı. Bunu da Yatabare karşılar diye düşüyorum. Her ne kadar Karabük’te çok iş yapmasa da… Bir kere Karabükspor’un Konyaspor kadar iyi bir orta saha kurgusu yok. Topu alan herkes gol düşündüğü için topu sürekli Yatabare’ye atıyor. E rakip savunma da armut toplamıyor. Birisi onu beklese yetiyor. Bu nedende oturmuş bir takımın iyi bir golcüyle üst sıralara tırmanacağı bir gerçek.

***

Transfer dosyası Yatabare ile kapanmıyor. Bitmek üzere olan bir de Orkan Çınar transferi var. Orkan’ın ne denli katkı vereceğini bende merak ediyorum. Ligin ilk devresinde Beşiktaş’ta fazla süre alamamış bir oyuncu. Oynamak istiyor, hırsı var. Ama form tutması gereken bir oyuncu… Türkiye Kupası’nda Manisaspor maçında hırsı sayesinde iyi işler yapacağının sinyallerini verdi ama maç eksiği de gözle görülür derecede belli oluyordu. Şehre ve takıma uyumu konusunda neler yaşanacağını merakla bekliyorum.

***

Süper Lig, ilk devresiyle de son devresiyle de upuzun bir maraton. Konyaspor bu ligin ilk devresine beklenenin altında kalsa da kaçırdığı puanlar göz önüne alınmalı. Birçok maçta gol sorunu nedeniyle puanlar kaybetti. Elindeki maçları basit hatalarla yitirdi. O maçlardan istenilen puan alınsaydı şu an ateş hattıyla uzaktan yakından alakası kalmazdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR