Yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor

Yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor
Sektör temsilcileri son dönemlerde rekor kıran altın fiyatlarında yükselişin devam edeceğini öngörüyor

Sektör temsilcileri son dönemlerde rekor kıran altın fiyatlarında yükselişin devam edeceğini öngörüyor.

Güvenli liman olarak görünen altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Altın piyasasındaki gelişilmelerle ilgili olarak Pusula Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulanan Ünlüoğlu Sarraf Firma Sahibi Mehmet Ünlüoğlu ve Kirazaltın Firma Sahibi İzzet Kiraz altındaki fiyat artışının devam edeceğini belirttiler. Altın fiyatlarındaki artışın suni olduğunu söyleyen Ünlüoğlu, “Altın fiyatlarında suni artış var. Önümüz Ramazan Bayramı buna istinaden genel olarak insanlar maaşlarını aldı. Bu durumu vatandaşlar değerlendiriyor. Küçük altın diye nitelendirdiğimiz gramlardan çok fazla elimizde kalmadı. 50-100 gramda ürün var. Ama bir gram, 5 gram ve 10 gram gibi küçük gramlarda olan ürünlerden elimizde çok kalmadı” dedi.

1.jpeg

ONS’A BAĞLI FİYAT DEĞİŞİMİ YAŞANIYOR

Altın fiyatlarındaki artışın ONS değerine bağlı olduğunu aktaran Ünlüoğlu, “Altın fiyatlarının yükselişi ya da düşüş ONS altının fiyatına bağlı. ONS yükseldiği zaman ona bağlı olarak altın fiyatları da yükseliyor. ONS düştüğünde dolar yükselirse yine altın fiyatları yükselişte. Bayramdan sonra daha da yükseleceği ön görülüyor. Bin 500 ve bin 400 lirayı bulacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, insanların cebinde çok küçük bir tutarda olsa gelip onu altına yatırım yapıyorlar. Bin lirası dahi olsa bunu altına yatırım aracı olarak dönüştürüyorlar. Kimse parayı cebinde tutmak istemiyor. Çünkü para değer kaybediyor” diye konuştu.

mehmet-unluoglu.jpg

‘BU ARZ TALEP İŞİ’

Memur iznine bağlı olarak da fiyatlarda değişim yaşanacağını söyleyen Ünlüoğlu, “ Bayram tatilinin gelmesiyle Merkez Bankası’nda görevli memurlar izine çıktı. Merkez Bankası altın üretemeyince ona göre 3-5 lira yükseliyor. Bu arz talep işi. Türkiye’de gram altını İstanbul Altın Rafinesi, Ahlatçı Kuyumculuk ve Nadir Altın üretiyor. Bu kişiler piyasayla oynuyor. Televizyonda görünen fiyatıyla farklılık gösterebiliyor. Bin 310 ile bin 320 arsında olan altın burada bin 330 ile bin 335 arasında. 20-25 lira arasında değişiklik gösterebiliyor. İstanbul ile fiyatlar tam uyum sağlamıyor” şeklinde konuştu.

3.jpeg

ALTINDA KISA VADELİ DÜŞÜŞ

ONS değerindeki düşüşün çok fazla piyasaya yansımadığını dile getiren İzzet Kiraz, “Altın kısa vadede düştü gibi görünüyor. Ama TL olarak bu durum piyasalarımıza çok yansımadı. ONS olarak 2 bin 40’lardan 2 bin 50’lili ONS‘lara kadar düştü. Ama bu piyasaya yansımadı. Gram altın bin 30-35 lira bandını gördü. Kısa süreliğine bin 318 liraya kadar düşmüştü. Ama şimdi yeniden aynı yükselişe geçti. Bunu sebebi de ONS olarak dünya bazında düştü. Ama doların biraz yükselmesi Türk Litası2nında aynı seviyede yükselmesine sebep oldu. ONS altın ile Türk Lirası üzerindeki birim olarak TL fiyatındaki altın aynı şey değil. ONS düşük çıkabilir. Buna etken birde döviz kurlarındaki yükseliş var” ifadelerini kullandı.

izzet-kiraz.jpg

‘BU YÜKSELİŞ TRENDİNİN DEVAM

EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Son üç ayda altın fiyatlarında 350-400 liralık bir artış yaşandığının altını çizen izzet Kiraz şu şekilde konuştu, “Altın son 3 ay içerisinde 950 liralık rakamlardan bin 350 liralık rakamlara yükseldi. Bu da 350-400 liralık bir artış oluyor. Bu yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyorum. Önümüzde seçim var. Bu da bir etken aynı şekilde enflasyon etken. Yani genel olarak her şey etki ediyor. Altın hiçbir zaman için düşmez. ,Altının düşmesini beklemek hayal olur. Ancak bizim tabirimizle sadece yuvarlama ve düzlememler olur. Örnek, altın bin 500 liraya çıkar kısa vadede bin 460 liraya çıkar. Daha sonra tekrar bin 560 liranın üzerine çıkar. Uzun vadede altın yükselir. Seçimden sonra dövizin ve altının yükseleceğini düşünüyorum. Bu süreçte düğün yapacaklara altın almalarını tavsiye ediyorum.”

2.jpeg

‘CEBİMİZDEKİ PARA PUL OLABİLİYOR’

İlerleyen dönemlerde daha fazla artışın yaşanacağını belirten İzzet Kiraz, “Yatırımcılar için alınmayacak fiyat değil. 5. ve 6. ayda bin 500’lü rakamları görebilirler. Küçük birikimi olan vatandaşlar gram ve çeyrek altın tercih ediyor. Herkes bütçesine uygun bir şeklide altın alabiliyor. Cebimizdeki para pul olabiliyor. Bunu önüne geçmek içinde yatırım araçlarını kullanmak gerekiyor. İnsanlarda çeşitli argümanları kullanabiliyor. Altın, gümüş ve döviz gibi yatırım araçlarını tercih ediyor” diyerek sözlerine son verdi •Pakize ŞENGÜL

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için bağlantıya tıklayarak PUSULA WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.