Yavru köpeği kurtarmak için seferber oldular

Yavru köpeği kurtarmak için seferber oldular
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapıştığı ziftten, ölmek üzereyken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla çıkarılan yavru köpek, üç veteriner hekimin çabasıyla hayata döndürüldü

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapıştığı ziftten, ölmek üzereyken itfaiye ekiplerince çıkarılan 2 aylık yavru köpek, üç veteriner hekimin özel çabasıyla yaşama tutundu.

Ormanlı beldesi Kaymaklar köyü girişinde asfalt tankerinden sızan zifte yapışan yavru köpeği fark edenler durumu yetkililere bildirdi.

Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri bir saatlik çalışmayla yavru köpeği ziftten yaralı olarak çıkardı. Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürülen köpeğe üç veteriner hekim tarafından tedavi uygulandı. Köpeğin tedavisi burada devam ediyor.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru köpeğin getirildiğinde ölmek üzere olduğunu belirtti.

Köpeğin vücudunun büyük bölümünün ziftle kaplı ve ayaklarının birbirine yapışık durumda olduğunu anlatan Bulak, şöyle konuştu:

"Hayvan, aç ve susuz da kalmış. Yaklaşık 4 saat süren çalışmayla zift tabakasının büyük bir kısmı kimyasallarla söküldü, ardından yıkama yapıldı. Hareket edemeyen çene ve ayaklar normale döndürüldü. Serum ve vitamin takviyeleriyle yaşama tutunması sağlandı. 4 gün boyunca tüm imkanları adeta seferber ettik, özel bir odada sürekli kontrolümüz altında oldu."

Bulak, yavru köpeğin vücudunun bazı bölümlerinin pansumanlı olduğunu, kendi başına yeme-içme fonksiyonlarını yerine getirebildiğini anlattı. Köpeğin iyileşmesinin zaman alabileceğini ifade eden Bulak, "yaşamaz" denilen köpeği hayata döndürdükleri için sevinçli olduklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.