Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'ndan anlamlı etkinlik

Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'ndan anlamlı etkinlik
Tek kaynağı insan olan kanın, ihtiyaç sahiplerine sorunsuz ve zamanında temini için önemli bir görevi yerine getiren Türk Kızılay’ına destek için okullar seferber oldu.

Tek kaynağı insan olan kanın, ihtiyaç sahiplerine sorunsuz ve zamanında temini için önemli bir görevi yerine getiren Türk Kızılay’ına destek için okullar seferber oldu. Kızılay’ın kan bağışı çağrısına karşılık veren Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğretmenleri, idarecileri ve veliler Kızılay’a kan bağışında destek oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Mektebi kapsamında Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda Konya Meram Kızılay Müdürlüğü ile birlikte kan verme kampanyası düzenlendi. Düzenlenen organizasyona Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yücel Yücel, Ayşe Sönmez İlkokulu Müdürü Abdurrahman Erol, 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu Müdürü Fatih Bayram, Şeyh Şamil İlkokulu Müdürü Mehmet Eğin, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

‘KAN BAĞIŞI KONUSUNDA DUYARLI OLMALIYIZ’

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Muhammed Acıyan kampanya öncesinde afiş, pankart, el ilanı, fotoğraf çekim alanı çalışmalarının hazırlanarak farkındalık oluşmaya çalıştıklarını söyledi. Acıyan, “Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu olarak okulumuzda öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizin katılımı ile kan bağışı organizasyonu gerçekleştirdik. Kan bağış kampanyasını duyurmak amacıyla Türk bayrakları eşliğinde, öğrencilerle kampanyayı duyurmak için video çekimi yaptık. Ayrıca çevredeki esnaflarımızı gezerek, camilerde ilanlar yapılarak halkımıza kan kampanyası ile ilgili duyurular gerçekleştirdik. Çünkü yapılacak her bağışla en az üç kişiye faydalı olabileceğimiz, böylece toplumda kan bağışı konusunda duyarlılık oluşturulabilmek bu organizasyondaki tek amacımızdı. Unutulmamalıdır ki bir gün bir hastane köşesinde bir ünite kan bulabilmek için canhıraş feryatlarla koşuşturan bir can da biz olabiliriz. Onun için kan verme kampanyalarına duyarlı olunmalı” ifadelerini kullandı. Kampanyaya katılanlara kan bağışında bulunmaları sebebiyle teşekkür belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.