“Yaya önceliği” etkinliği gerçekleştirildi

“Yaya önceliği” etkinliği gerçekleştirildi
İçişleri Bakanlığınca başlatılan ve trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla Konya, Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da il protokolünün de katılımıyla "yaya önceliği" etkinlikleri gerçekleştirildi

Konya'da, yaya güvenliğini sağlamak ve devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi olduğunu göstermek amacıyla, kent merkezindeki 50 noktada farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Vali Vekili Hasan Karakaş'ın katılımıyla Anıt Meydanı'ndaki yaya geçidinde düzenlenen programda, ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile akülü araç kullanan engelliler, ellerinde "Yaya öncelikli trafik" ve "Öncelik yayanın, öncelik hayatın" yazılı pankartlarla yaya şeridinden geçti. Polis ekipleri ise yoldan geçen taşıt sürücülerine konuyla ilgili broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı.

“AMAÇ: YAYA ÖNCELİĞİNİ ANLATMAK”

Yaya önceliğini vatandaşlara anlatmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Konya Vali Vekili Hasan Karakaş, “Burada bütün derdimiz yaya önceliğini vatandaşlarımıza hatırlatmak ve bu konuda yapılan yasal değişikliği anlatmaktı. Aradan epey bir zaman geçti buna uyanlarımız ve uymayanlarımız var. Üzülerek söylüyorum ki bunu gerçekten yayalarımız çok fazla benimseyenlerimiz var hiç haberdar olmayan yayalarımız var haberdar olduğu halde eski düzende devam eden vatandaşlarımız var. Bütün şoförlerimizden ricamız budur ki: özellikle ışıksız yaya geçitlerinde mutlaka ama mutlaka yayaya öncelik vermek bir zorunluluktur bur yasa gereğidir. Hiç hatırlatmak istemiyorum ama ayrıca cezası da var” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ DAHA DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Herkesi dikkatli ve farkında olmaya davet eden Vali Vekili Karakaş, “Bunun bir de tersi de var. Bazı vatandaşlarımız da nasıl olsa yaya geçidi önceliği var diye zaman zaman kendilerini ve şoförleri sıkıntıya sokabiliyorlar. Onların ne kadar önceliği varsa da yoldan geçerken dikkatli geçmesi, kontrollü geçmesi en büyük talebimizdir. Zaman zaman zaman görsel ve yazılı basında görüyorsunuz duran şoföre arkadan çarpan ve hatta arkada niye durdun diye tartışma yaratanlar var. Üzülerek söylüyorum ki bu kuralı unutup yaya geçen vatandaşlarımıza çarpan araçlar da görüldü. Bu sebeple herkesi daha dikkatli olmaya daha farkında olmaya davet ediyoruz. İnşallah bundan sonra bunların daha randumanlı, daha düzenli şekilde yürümesi hepimizin dileği. Lütfen vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (M.Niyazi Uyanık)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum