Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik etkinliği düzenlendi

Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik  etkinliği düzenlendi
Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Karayolları Trafik Haftası kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliği düzenlendi.

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Karayolları Trafik Haftası kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliği düzenlendi.

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, Adalhan Kavşağı'nda düzenlenen etkinlikte yaya geçidini kullanan vatandaşlara broşür dağıttı.

Trafik kuralları ile ilgili kamuoyunun dikkatini çekmek için çeşitli mottolar ortaya koyduklarını vurgulayan Dinç, "Bu sene de yayalar için '5 Adımda Güvenli Trafik' sloganıyla yola çıktık. Bizler de jandarmamızla, emniyet birimlerimizle yayalarımızın karşıdan karşıya geçişlerde, güvenli geçişlerin nasıl sağlanacağı konusunda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz" dedi.

aa-20220507-27787808-27787806-yayalar-icin-5-adimda-guvenli-trafik-etkinligi-duzenlendi.jpg

Konya genelinde yaşanan yoğun trafik kusurlarına da değinen Dinç, şunları söyledi:

"Yayalarımızın yaya geçitlerini kullanmaması, kontrolsüz noktalarda yola çıkması, özellikle sürücülerin, zaman zaman hız limitlerinin çok fazla üzerine çıkması nedeniyle bu sene 4 can kaybı yaşandı. Bu noktada tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle sürücülerimizin çocuklarımızın geçtiği okul çevreleri, yaşlıların çıkabileceği hastane, cami yakınlarında çok daha duyarlı olmalarını, yavaş gitmelerini kurallara uymalarını istiyoruz. Böylece hem modern bir toplum hem daha huzurlu ve güvenli bir Konya oluşturacağız."

aa-20220507-27787808-27787807-yayalar-icin-5-adimda-guvenli-trafik-etkinligi-duzenlendi.jpg

Engin Dinç, Konya genelinde 27 ayrı noktada, tüm Konya'daki kavşaklarda Elektronik Denetleme Sistemlerinin (EDS) devreye alındığını, ayrıca engelli park yerlerine araç park eden sürücülere mutlaka ceza yazıldığını da sözlerine ekledi.

Programa Selçuklu İlçesi Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ve kolluk amirleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.