Yayla havasını sevenlerin tercihi: Kuzuhan
Kızılören mevkiinde yayla havası ve doğal ürünleriyle hizmet veren Kuzuhan, gelen misafirlerini özel ahşap localarda ağırlıyor. Kuzuhan’da her ürünün tamamen organik olarak yetiştirildiğine dikkat çeken Fuat Kırlı, “Kuzuhan’a gelen misafirlerimiz bu yöredeki yaylalarda yetişen kuzuların etinden yiyor” dedi.

Beyşehir Yolu’nun 28. kilometresinde Kızılören mevkiinde hizmet veren Kuzuhan, Beyşehir Yolu’nun en yüksek rakımında doğası, temiz havası ve yemekleriyle misafirlerini ağırlıyor. 20 yıldır gıda sektöründe hizmet veren Fuat Kırlı, 3 yıldır kuzu yetiştiriciliği ve et dağıtıcılığı yaptıklarını belirterek “Biz İstanbul’da kendimiz et dağıtımı yapıyorduk. Konya’da arkadaşlarımla beraber bir arazimiz vardı ve Konya’ya geldiğimiz zaman mangalda kıvırcık kuzu işlendiğini görmedik. Kendimiz bunu daha iyi bildiğimiz için bunu yapalım dedik. Pandemiyle beraber organik ahşapla birleştirip böyle bir yayla da bunları ikram edelim diye düşündük. Burası Beyşehir Yolu’nda 1550-1570 rakım. Beyşehir Yolu’nun en yüksek parseli. Bizim burada kullandığımız kuzular ise kendi çiftliğimizden geliyor. Kendi çiftliğimizde ürün kalmadığı zaman bu bölgeden kesim yapıyoruz. Bu yaylada rakım yüksek olduğu için ot çeşitliliği de fazla” diye konuştu.

BALIKESİR KIVIRCIĞI VE AKKARAMAN KUZUSU LEZZET KATIYOR
Kuzuhan’a gelen misafirlerin bu yöredeki yaylalarda yetişen kuzuların etinden yiyeceğine dikkat çeken Kırlı, “Sadece Konya’ya has Akkaraman Kuzusu’nun değil, Balıkesir Kıvırcığı denen coğrafi işaret almış kuzumuz da mevcut. Biz bunları burada işlediğimiz zaman müşterilerimiz etin farkını kesinlikle görecekler. Ayrıca kendi koyun ve keçi peynirimiz, bu yöre de üretilen süzme ve petek bal gibi ikramlarımız var. Buranın tertemiz havası yeter zaten. Konya ile arasında 550-600 rakım oynuyor” şeklinde konuştu.

ÜRÜNLER TAMAMEN ORGANİK
Gelen misafirlerin Kuzuhan’daki ürünlerin organik olarak üretildiği bilerek geldiğini aktaran Kırlı, “Misafir organik bir şey yiyecekse ve bu eti bilerek işleyen bir firma olarak tercih edecekse ve kökünü bilecekse bizi tercih etmek isteyebiliyor. Eti ahşapla birleştirerek şehrin havasından arınıp bu tertemiz yayla havasında ve doğada yiyerek ailesi veya dostlarıyla keyifli vakit geçirecekleri bir konsept içerisindeyiz” dedi.

HEDEFİMİZ AİLELERE HİTAP ETMEK
Aynı arazi üzerinde büro-ev yapmak gibi bir hedeflerinin olduğunu aktaran Kırlı, “Gelen misafirlerimize yaylamızın üst kısmında bir konsept ayarlayarak bungalov evler yaparak apart otel yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca kuzu çevirme dışında kuzunun her türlüsünü yapıyoruz. Çevirme ve tandır kebabını da yapacağız. Hedefimiz ailelere hitap etmek. Pandemiden dolayı yeni bir konsept geliştirerek 4 kişiden 40 kişiliğe kadar özel localarda gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR


Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.