Yaylada kar sahilde bahar hakim

Yaylada kar sahilde bahar hakim
Mersin'de yarı yıl tatilinde olan öğrencilerden bazıları yüksek kesimlerdeki karla oynamanın tadını çıkartırken, sahil kesimlerinde ise baharı andıran günler yaşanıyor

MERSİN (AA) – Mersin'de bazı öğrenciler yüksek kesimlerde yer alan yaylalardaki karla oynayarak tatilin tadını çıkartırken, sahil kesiminde ise baharı andıran güneşli günler yaşanıyor.

Kış aylarının büyük bölümünü güneşli geçiren Mersin'de şubat ayında olunmasına rağmen hava sıcaklığı kent merkezinde 18-20 derecelerde ölçülüyor. Güzel havayı fırsat bilen çoğu Mersinli sahillere akın ederken, kar görmek isteyenler ise yaklaşık yarım ile bir saat arasında ulaşılabilen yaylalara gidiyor.

Erdemli ilçesinde bir yurtta kalan öğrenciler ise öğretmenleriyle Torosların bin 800 rakımlı Arpaalanı bölgesine giderek, karla oynamanın tadını çıkardı.

Öğretmen Ahmet Keskin, okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını belirterek, "Öğrencilerin ilk yarının stresini atmasını istiyoruz. Bu amaçla Toroslara geldik. Çocuklar karla oynamanın keyfini çıkartıyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.