Uğur Özteke

Uğur Özteke

YAZ GELMEYİNCE ÇALIŞMALAR ASKIYA MI ALINIYOR?

YAZ GELMEYİNCE ÇALIŞMALAR ASKIYA MI ALINIYOR?

Evet haziran ayının da ortalarına geldik. Allah’a çok şükür havalar hâla serin. Rahmet her gün bizi iyiden iyiye ıslatırken toprağı da için için işliyor. Hani havaların böyle gitmesi oruçlu iken iyi de oluyor. Ama siz değerli okurlarımızdan gelen bilgi ve fotoğraflara bakınca, “havalar belediyelerimizin güzel çalışmalarını, projelerini engelliyor mu?” diye aklımıza takıldı.

İsterseniz lafı uzatmadan konuya girelim.

foto-1-309.jpgfoto-2-271.jpg

 

Bu fotoğraf kerelerini bize gönderen okurumuz altına da şunları yazıyordu;

“Uğur abi merhaba. Burası Kayalı Park arkası. Çıkrıkçılar içi. Ulusoy İş Hanı Kuzey kapısı. Kurşuncular Sokak. Buralar trafiğe kapanıyor.

foto-3-183.jpg

Çok güzel. Lakin burada Büyükşehir’in yaptığı kaldırımlarda ne acıdır ki engelli rampaları yok. Engelli insanlarımız nereden geçecekler? Biz bölge sakinleri olarak bu durumu size yazmadan önce buraları yapmakta olan müteahhit firmanın yetkililerine ilettik.

foto-4-112.jpg

Onlar da bize, “Bize verilen proje bu. Bize ne verilirse biz onu yaparız” diyorlar. Onlar da kendilerince haklılar. Şükran Mahallesi, Başarılı Caddesi ve Kurşuncular Sokak köşesi.

Uğur abi bir de Kurşuncular Sokak başından akan yağmur suları Ulusoy İş Hanının önünden Başarılı Caddesine dökülürdü. Ama şimdi …. “…

…………….

Biz duyarlı okurumuzun dikkat çektiği konuları büyüklerimize iletmek üzere sizlerle paylaşalım istedik.

BU OTOPARK İNŞAATI DURDU MU?

Sanayici iş adamı bir abimiz önce hafta sonu Meram’dan arıyordu. Meram’da Meram’a nefes aldıracak olan Meram Yeraltı Otopark inşaatında yaklaşık iki aydır hiçbir çalışma yapılmıyormuş. Abimiz özellikle de cumartesi ve pazar günleri hafta sonu olması diğer yandan Ramazan ayı içerisinde bulunmamız münasebeti ile bölgede çok yoğun insan ve araç trafiğinin olduğunu söylüyordu. Ve bir Meramlı olarak bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getiriyordu.

Biz notumuzu almıştık araştıralım demiştik ama abimiz bizim yazmadığımızı görünce dün buradan bu sefer bu kareleri çekip bize gönderiyordu.

foto-5-064.jpgfoto-6-026.jpgfoto-7-016.jpgfoto-8-008.jpg

 

Evet bu yeraltı otoparkı Büyükşehir Belediyesi’nin Meram’a yapabileceği en güzel çalışmalardan birisi olacak.

Biz de buna yürekten inanıyoruz.

İnşaat durmamıştır. Bunun bir bitirme tarihi vardır ve alan firma mutlaka eninde sonunda o ihalede belirtilen tarihte inşaatı da bitirir. Biz sanayici abimize de dediğimiz gibi, “Yağışlar şimdilik kaydı ile çalışmaları askıya aldırmıştır”… diye düşünüyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanların bazısı yaşayıp bazısı ölseydi, ölüm dayanılmaz bir acı olurdu.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafikte bir kural olan “Ada etrafında dönene yol ver” sözüne uymayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR