Yazar Bülent Keskin’in iki yeni romanı raflarda!
Yazar Bülent Keskin’in “Kırmızı Kar” ve “İstampulga Keterbiz” isimlerindeki iki romanı geçtiğimiz günlerde okurların beğenisine sunuldu. Keskin “Kırmızı Kar” romanını duyduğu gerçek olaylardan etkilenerek kurguladığını, kitabın adını duyanların ilk tepkisinin “Kırmızı kar olur muymuş?” sorusu olduğundan bahsetti. Orta Anadolu’daki bir köyde yaşanan bazı olayları roman tekniği kullanarak yazdığını ifade ederken insanların hayat çizgisinde basit olarak görünen alelade mevzuların bile farklı sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
HAYALLER VE GERÇEKLER ARASINDA SEYAHAT
“İstampulga Keterbiz” isimli romanının ismiyle çok dikkat çektiğini, bu ismin Karaçay Türkçesi olduğunu ama kitabın İstanbul Türkçesi ile yazıldığını ifade etti. Bu romanı kurgularken Kafkasya’ya, Almanya’ya ve güzeller güzeli İstanbul’a dair farklı hayaller ile tarihi gerçekler arasında okurlara seyahat ettirmeyi, düşüncelerini ve hatta belki de yanlış bildiklerinin doğrularını roman kurgusu içerisinde anlatmaya çalıştığını söyledi.

"İstampulga Keterbiz" - Farklı Coğrafyalar Arasında Seyahat: İkinci romanı "İstampulga Keterbiz" hakkında konuşan yazar, kitabın isminin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Karaçay Türkçesi olan ismin, kitabın İstanbul Türkçesiyle yazıldığını söyleyen yazar, eserinde Kafkasya'dan Almanya'ya ve güzel İstanbul'a uzanan farklı hayalleri ve tarihi gerçekleri okurlarına sunmaya çalıştığını belirtti. Romanın ana teması olarak, bilgisiz bir kişinin annesinin ölümüyle birlikte keşfettiği bilgiler ve kendi geçmişi arasında yaşanan şaşkınlıkla ilgili olduğunu da ekledi.
Yazar, kitapseverlerin bu eserlere ulaşmak için en uygun yerin Kitapyurdu internet sitesi olduğunu sözlerine ekledi. Okurlar, yazarın özgün bakış açısı ve farklı coğrafyalara yaptığı yolculukları keşfetmeye davet ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.