Yazarlar Prof. Dr. Yasin Aktay ve Ahmet Bulut Seydişehirlilerle buluştu

Yazarlar Prof. Dr. Yasin Aktay ve Ahmet Bulut Seydişehirlilerle buluştu
Yazar Prof. Dr. Yasin Aktay ve İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut Seydişehirlilerle buluştu.

Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 10 gün boyunca devam edecek olan Kitap günlerinde Yazar Prof. Dr. Yasin Aktay ve İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut Seydişehirlilerle buluştu.

Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde okuyucuları ile bir araya gelen yazarlar Aktay ve Bulut okuyucularına günlük hayatlarından örnekler verdi. Programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve davetliler katıldı.

Aktay, insanın hayatında çeşitli sorun ve dertlerinin olduğunu kaydederek, kendi sorununun dışında başka birinin sorununun olmadığını, en büyük sorunun kendi sorunu olduğunu düşündüğünü kaydetti.

1-18-2.jpg

Hayatın her alanında sorunlar olduğunu ve çözümler üretildiğini kaydeden Aktay, “kişilerin sorunlarının çözüldüğü zaman çok büyük boşluğa düşüyor. Sorunları çözüldüğü zaman ise hala aynı konuda ısrarla o konuyu devam ettirip ısrarcı oluyor. Bizi birbirimizden ayıran biri birbirimize düşüren ve kalbimizi kıran olayların tümü veya bizi her şeyden vazgeçiren olaylar gereksizdir. 20 yıl da geçse insan hayatında söylenen bir sözü unutmaz. İnsanların arasında böyle bir sorun var. Bazı insanlar böyle yaşamaya alışıklar. Bu nedenle insanlar birbirine benzer yani insan insanın benzeridir” ifadelerini kullandı.

1-12-3.jpg

Namaz ibadetinin İslam dinindeki yeri ve önemini anlatarak konuşmasına başlayan Ahmet Bulut, konuyla ilgili ayet ve hadislerden örnekler de verdi.

Yapmış olduğu çalışmalar neticesinde namaz kılınmamasının altında yatan 3 neden tespit ettiğini ifade eden Bulut, “Bugün ne oldu bize ki Türkiye’deki Müslümanların yüzde 70’i namaz kılmıyor. Yaptığımız çalışmaların sonucunda gördüm ki namaz kılmamanın temelinde 3 sebep yatıyor. Bunların en önemli sebebi, imanımızda problem olmasıdır. Elbisemizin eskidiği gibi imanımız da zaafa uğramış. Daha da temele inersek iman ettiğimiz Rabbimizi tanımadığımız ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

1-15-1.jpg

Çocuklara namaz alışkanlığının kazandırılmasının önemine işaret eden Bulut, Çocuklarımıza iyi birer anne-baba olalım. Çocuklar, sevdiklerini örnek alırlar. Bu nedenle sözlerinizden çok yaptıklarınıza dikkat ederler” açıklamasında bulundu.

Günümüz gençliğinin inancını yaşayan rol modellere ihtiyacı olduğunun altını çizen Bulut, namaz alışkanlığını tüm topluma yaymalıyız. Allah, nesillerimizi seccadelerimizin varisi eylesin” ifadelerini kullandı.

1-20-1.jpg

Yazar Prof. Dr. Yasin Aktay ve Bulut konferanslarının ardından okurlarına kitaplarını imzaladı ve dinleyenleriyle birlikte fotoğraf çekildiler. Akabinde Başkan Tutal, Yazarlara Seydişehir’in tarihi ve doğal güzelliklerinin yansıtıldığı hediye takdim etti.

1-11-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.