Yemen'deki atamalar

Yemen'deki atamalar
Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ahmar:- "Hükümet ya Kuveyt'te düzenlenecek müzakereler ya da Husilere karşı savaşarak ülkeye barışı getirecek"

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcılığına atanan Ali Muhsin el-Ahmar, hükümetin ister müzakere ister savaş yoluyla olsun Yemen'e barış getireceğini söyledi.

Göreve gelişinin ardından Facebook üzerinden ilk açıklamasını yapan Ahmar, "Hükümet ya Kuveyt'te düzenlenecek müzakereler ya da Husilere karşı savaşarak ülkeye barışı getirecek" ifadesini kullandı. Yemenli yetkililerin Yemen halkına gerçek barışı getirmekten başka bir hedefi ve çabası olmadığını vurgulayan Ahmar, şu ifadelere yer verdi:

"Yemen tehlikeli bir dönemden geçmektedir ve yeni Yemen'in kuruluşu kaçınılmaz olmuştur. Bu konuda Körfez ve Arap ülkelerinin fedakarlıkları boşa gitmeyecektir. Vatanı kurtarmak için önümüzde uzun bir yol var."

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, dün akşam aldığı ani bir kararla Başbakan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Halid Bahhah'ı görevden alarak Cumhurbaşkanı Müsteşarlığına atamıştı. Hadi, Bahhah'tan boşalan Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamına korgeneral Ali Muhsin el-Ahmar'ı, Başbakanlığa ise eski Başbakan Yardımcısı Ahmed Abid bin Dağr'ı getirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.