Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Başkent Sana'nın doğusunda Hadi yanlısı ulusal ordu ve HDG ilerleme kaydediyor

SANA (AA) - Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı ulusal ordu ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) başkent Sana'nın doğusunda yeni bir bölgeyi daha ele geçirdi.

HDG komutanlarından Abulkerim Seil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulusal ordu ve HDG'nin başkent Sana'nın 50 kilometre doğusundaki Nehm bölgesinde bulunan el-Hul dağı ile Kırmızı Bölge'nin kontrolünü sağladığını belirtti.

Seil, bölgede çatışmaların devam ettiğini ve Şii Ensarullah Hareketi (Husi) militanlarıyla Ali Abdullah Salih yanlılarının bulunduğu Mutıl askeri karargahının ablukaya alındığını kaydetti.

HDG'nin dün Sana'ya bağlı Nehm bölgesinde Al-Atıf, Şeyhan, el-İbadil, Hacer Naimat ve Deyra köyleriyle Reşa Dağı bölgesini ele geçirmesinin ardından ilerleyişini sürdürdüğünü belirten Seil, "Ordu birlikleri ve direniş güçleri operasyonlarını, Nehm halkıyla tam bir koordinasyon içerisinde sürdürüyor. Bu bölge Sana'nın geri alınması için stratejik önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Husi komuta kademesinden ise henüz açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarıyla yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.