Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Sana'nın doğusunda yer alan Nehm ilçesinde son bir haftada HDG mensupları ile askerlerden 20, Husiler ile Salih yanlılarından 50 kişi hayatını kaybetti

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Nehim ilçesinde, son bir haftada çatışmalı tarafların 70 mensubunun öldüğü bildirildi.

HDG Sözcüsü Abdullah eş-Şendeki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin doğusundaki Nehim ilçesinde hafta içinde çıkan çatışmalarda, ulusal ordu ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nden (HDG) 20, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından 50 kişinin öldüğünü belirtti.

Şendeki, taraflar arasındaki çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığını aktararak "Geçtiğimiz günlerde ordu ile HDG ilçede stratejik bölge ve tepeleri ele geçirdi. Fardatu Nehim Karargahı HDG ile ordu tarafından kuşatılmış durumda. Mesura ilçesinde ise çatışmalar hala sürüyor" dedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.