Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı birlikler, başkent Sana'nın Nehm ilçesinde ilerleme kaydetti

SANA (AA) - Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı birliklerin başkent Sana'nın Nehm ilçesinde ilerleme kaydettiği bildirildi.

Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) bağlı Sana Yüksek Konseyi Üyesi Abdulkerim Seil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direniş güçleri ve ordunun Nehm'in kuzey kesimlerinde ilerleme kaydettiğini, Beran bölgesinde Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının elindeki bazı tepelerin de kontrol altına alındığını söyledi.

Bölgedeki şiddetli çatışmalarda Husiler ile Salih yanlılarından ölü ve yaralılar olduğunu ifade eden Seil, sayılara ilişkin bilgi vermedi.

Seil, direniş güçlerinden 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını dile getirdi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı ordu ve yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.