Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:- "BM kararları, Körfez girişimi, ulusal diyalog toplantılarında Husilerin kentlerden çekilmesi ve 6 bölgeden oluşan federal bir devletin kurulması yönünde alınan kararlar üzerine bina edilecek ciddi ve gerçek bir barış, aydınlık

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ülkede barışın tesis edilebilmesinin yolunun Birleşmiş Milletler (BM) ve ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararların uygulamaya konulmasından geçtiğini söylediği bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh Ahmed'i geçici ikametgahı olan Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki konutunda kabul etti. Hadi, görüşme sırasında Husilerin elindeki tutukluların serbest bırakılması ve abluka altındaki kentlere yönelik insani yardım koridorlarının oluşturulmasının gerekliliğine işaret etti.

Hadi, "BM kararları, Körfez girişimi, ulusal diyalog toplantılarında Husilerin kentlerden çekilmesi ve 6 bölgeden oluşan federal bir devletin kurulması yönünde alınan kararlar üzerine bina edilecek ciddi ve gerçek bir barış, aydınlık bir geleceğin inşası için yeterli olacaktır" ifadesini kullandı.

Hadi ile Ahmed arasındaki görüşmede, Yemen hükümeti ile Husiler arasındaki yeni görüşme takvimiyle ilgili fikir alışverişinde bulunulup bulunulmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Geçen haziran ayında Cenevre-1 görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Yemenli taraflar arasında BM öncülüğünde aralık ayında Cenevre'de müzakareler yapılmış ve genel anlaşma sağlanmıştı. Ancak geçici ateşkes sıklıkla ihlal edilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.