Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz'de koalisyon güçleri ile Husilerin düzenlediği saldırılarda 12 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Yemen'in Taiz kentinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Husilerin düzenlediği saldırılarda 12 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri Taiz'in Cebel Habeşi ilçesine bağlı Bilad el-Vafi köyünde Husilere ait bir mevziye yönelik saldırı düzenledi. Saldırı sonucu civardaki bir evin tamamen yıkıldığı, aynı aileden 11 kişinin hayatını kaybetti.

Husilerin kentin eski havaalanı mahallesinde bulunan 35. Tugay yakınındaki bir eve topçu ateşiyle düzenlediği saldırıda ise 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar sürüyor. Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz şiddetli çatışmalara sahne olurken, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırıyor.
 

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.