Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
HDG ve koalisyon birliklerinin, Taiz ve Şebva'da düzenlediği operasyonlarda 23'ü Husi 32 kişi öldü

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve koalisyon birliklerinin, Taiz ve Şebva'da düzenlediği operasyonlarda 23'ü Husi 32 kişinin öldüğü, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bab'ül Mendeb Boğazı'na yakın Taiz'in El-Vaiziyye ilçesinde HDG güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 7 Husi ile yönetim yanlısı 5 kişi hayatını kaybetti. Husilerin, Vaiziyye cephesine düzenlediği yoğun saldırıların ardından Etis Dağı ve çevresinde kontrolü sağladığı belirtildi.

Es-Sicn el-Merkezi'de HDG güçlerine ait mevzilere Husiler tarafından düzenlenen roket saldırılarında 2 yönetim yanlısının yaşamını yitirdiği ve 5'inin yaralandığını aktaran kaynaklar, El-Kemeb ve Ed-Da've semtlerinde çıkan çatışmalarda ise 4 Husi militanı ile 1 HDG üyesinin öldüğünü duyurdu.

Bu arada, koalisyon güçlerinin kentin güneydoğusundaki Dabab semtinde yer alan Han Dağı ile Kabita ilçesine bağlı El-Hecr bölgesini hedef alan hava saldırılarında, 3 militanın öldürüldüğü ifade edildi.

Öte yandan, HDG güçlerinden Macid Amir el-Harisi, yaptığı açıklamada, Şebva iline bağlı Useylan ilçesinde HDG ve ulusal ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmada 9 Husi'nin öldüğünü, 15'ten fazlasının yaralandığını, HDG üyesi 1 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Harisi, kentteki diğer cephelerden biri olan Es-Safra Dağı'nda çatışmaların sürdüğü ve her iki tarafın da henüz diğerine karşı bir ilerleme kaydetmediği bilgisini verdi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de yaklaşık bir yıldır süren çatışmalarda 6 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.