Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Hükümet yanlısı güçler, Cevf iline bağlı Geyl ilçesindeki emniyet müdürlüğünü ele geçirdi- Cevf ve Hacce'de çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetti

Yemen'de hükümet yanlısı güçlerin ülkenin kuzeyinde yer alan Cevf iline bağlı el-Geyl ilçesindeki emniyet müdürlüğünü ele geçirdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husilerle girdikleri şiddetli çatışmaların ardından ulusal ordu ve HDG, akşam saatlerinde el-Geyl ilçesi emniyet müdürlüğünü ele geçirdi. Çatışmalarda 2 HDG mensubu öldü, 7 Husi militanı esir alındı.

İlçenin kuzey cephesinde Husilerin konuşlandığı bazı mevzilerin de HDG tarafından ele geçirildiği, batı ve güney cephelerinde ise çatışmaların halen devam ettiği kaydedildi.

- Hacce iline bağlı Meydi ilçesinde 3 asker öldü

Öte yandan, Hacce iline bağlı Meydi ilçesinde Husilerin düzenlediği saldırılarda ulusal orduda görev yapan 3 asker yaşamını yitirdi. Çatışmalarda Husilerden de ölenler olduğu belirtilirken, bu konuda herhangi bir sayı verilmedi.

Yemen'de hükümet güçleri, pazar günü Meydi ilçesini Husilerden geri almak için operasyon başlatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.