Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Koalisyon uçaklarının Taiz ve Ebyen'de düzenlediği saldırılarda 14'ü Husi olmak üzere çok sayıda El Kaide militanı hayatını kaybetti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların Yemen'in Ebyen ve Taiz kentlerinde düzenlediği saldırılarda 14'ü Husi olmak üzere çok sayıda El Kaide militanın öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları El Kaide militanlarının Zencebar ve civarındaki çiftliklerdeki toplanma noktalarına gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda militan öldü ve yaralandı. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Taiz'in El-Vaiziyye ilçesinde, koalisyon güçlerinin saldırıları ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'yle (HDG) girilen çatışmalarda, 14 Husi hayatını kaybetti, 15'i yaralandı.

Husilerin Taiz'deki yerleşim yerlerine yönelik topçu ateşiyle düzenlediği saldırılarda da 2 sivil yaşamını yitirdi, 5 sivil yaralandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla, 26 Mart 2015'te "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

 


 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.