Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Ülkede insani ateşkesin yürülüğe girmesine saatler kala farklı kentlerde yaşanan şiddet olaylarında 47 kişi öldü

MAREB (AA) - Yemenli taraflar arasında insani ateşkesin yürürlüğe girmesine saatler kala farklı kentlerde yaşanan şiddet olaylarında 47 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

El-Cevf kentinde yaşanan çatışmalarda, 7'si meşru yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nden (HDG), 20'si Husilerden olmak üzere 27 kişi yaşamını yitirdi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkede ateşkesin başlamasına saatler kala Cevf ilinin Gayl ilçesinde yaşanan çatışmalarda 20 Husi militan öldü, asker ve HDG milislerinden ise 10 kişi yaralandı.

Aralarında Cevf Sözcüsü Abdullah el-Eşref'in de bulunduğu 7 HDG milisinin yaşamını yitirdiği ancak HDG'nin bazı mevzilerde büyük ilerleme kaydettiği belirtildi.

HDG'nin Twitter hesabında yapılan açıklamada, Taiz'de Husiler ve HDG arasında çıkan çatışmalarda 4'ü HDG mensubu ve 14'ü Husi olmak üzere toplamda 18 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

35. Zırhlı Tugay çevresinde yaşanan çatışmalarda HDG'nin kentin batısındaki Ğarab ve Vadi köylerini, güneydeki El-Akrus beldesini, doğudaki Kelabe mahallesini ele geçirdiği ve 14 Husi militanın öldüğü belirtildi. Kentin güneybatısındaki Ed-Dabab cephesinde ise 4 HDG mensubunun öldüğü ve 18'inin yaralandığı kaydedildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husilere ait mühimmat desteği kentin kuzeyindeki ES-Sittin caddesinden geçti. Husilerin HDG'nin kontrolündeki mahalleleri top ateşinde tuttuğu bilgisi verildi. Hastane kaynakları, top ateşinde 6 sivilin yaralandığını bildirdi.

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Aden kentinde Yerel Meclis Genel Sekreteri Ali Ahmed el-Haydari ve oğlu Mansura ilçesindeki küçük bir lokantada oturdukları esnada kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateş açılması sonucu hayatını kaybetti.

Son dönemde Aden'de Yerel Meclis üyeleri ve güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda silahlı saldırı düzenleniyor.

Hükümet kaynakları, Birleşmiş Milletlerin (BM) Yemenli taraflara, Kuveyt görüşmeleri öncesi 10 Nisan'da iyi niyet göstergesi olarak insani ateşkes başlatmaları çağrısının bu gece yürürlüğe gireceğini belirtmişti.

BM, 18 Nisan'da Kuveyt'te yapılması planlanan müzakereler öncesi taraflara iyi niyet göstergesi olarak ateşkes çağrısı yapmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.