Yeni anayasa çalışmaları

Yeni anayasa çalışmaları
HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, TBMM Başkanı Kahraman'ın, Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili çağrısına mektupla yanıt verdi- Mektuptan: - " Anayasa çalışmaları, hiçbir vesayet altına alınmadan Mecliste grubu bulunan 4 siy

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tarafından TBMM Başkanlığına gönderilen mektupta, yeni anayasa çalışmalarının, Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin katılımıyla devam etmesi gerektiği vurgulandı.

HDP, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa Mutabakat Komisyonu çalışmalarıyla ilgili çağrısına, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ imzalı bir mektupla cevap verdi.

HDP'den yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanlığına gönderilen mektupta, yeni anayasayla ilgili çalışmaların Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin katılımıyla yapılması gerektiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

" Anayasa çalışmaları, hiçbir vesayet altına alınmadan Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin de katılımıyla devam etmelidir. Partimiz, Türkiye'nin çoğulcu, demokratik, yeni anayasaya olan ihtiyacının farkında olarak hareket edilmesinin gereğine inanmaktadır. Gerek ortamın daha özgürlükçü bir anayasa tartışması yapılmasına uygun hale getirilmesi, gerekse anayasanın içeriğiyle ilgili her türlü dayatmadan uzak durulması, toplumsal barış ve siyasetin uzlaşmaya dayanarak sorunları çözebilmesi için olmazsa olmazlardır. Toplumun özgür şartlarda tartışmaya katılması ve Meclisin merkezi rol üstlenmesi anayasa yapım süreci için önemli etkenlerdir. Meclis ve Meclis Başkanı, bu süreçte etkin ve temsili siyasi rolüne uygun hareket etmelidir, yönlendirici inisiyatifini güçlendirmelidir. Halkın ve bizlerin beklentisi bu yöndedir. Bu görüşlerimizi dikkate alacak bir çalışmaya destek vermekten geri durmayacağımızı sizinle ve kamuoyuyla paylaşır, bilginize arz ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.