"Yeni Kayseri için Yeni Güç Hedef 2023" toplantısı

"Yeni Kayseri için Yeni Güç Hedef 2023" toplantısı
KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2023 vizyonu kapsamında projelerini anlattı.Çelik, bir otelde düzenlenen "Yeni Kayseri...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2023 vizyonu kapsamında projelerini anlattı.

Çelik, bir otelde düzenlenen "Yeni Kayseri için Yeni Güç Hedef 2023" isimli toplantıda, ilk olarak göreve geldiğinden beri yaptığı çalışmaları anlattı.

Şehrin 346 noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çelik, projeler için yeni vizyonlarını planlı gelişim, estetik dönüşüm ve fonksiyonel değişim olarak belirlediklerini ifade etti.

Yol haritalarını belirlemek için kamuoyu anketi, ilçe gezileri, yuvarlak masa ve kurum içi ortak akıl toplantıları yaparak bu çalışmaların sonunda kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yaptıklarını aktaran Çelik, bu kapsamda yeni imar planı, ulaşım master planı, kentsel dönüşüm master planı, tarım ve hayvancılık master planı hazırladıklarını kaydetti.

Yeni dönem için yeni projeler hazırladıklarını belirten Çelik, "Daha planlı, daha estetik, daha konforlu bir kent hayatı için yapacağımız işlerle tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Şehrimizi bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta cazibe merkezi yapacak, Kayseri'yi 2023'lere bugünden taşıyacak, hasılı iz bırakacak ve ileriki yıllarda dua alacağımız işler yapacağız" dedi.

Hava İkmal Şehir Parkı, Keykubat Kent Ormanı, Organik Bahçe, Mis Kokulu Bahçe gibi şehrin farklı alanlarında yeşil alan çalışmalarının yapılacağını anlatan Çelik, kentsel dönüşüm, sosyal alan, ticaret ve sanayi bölgeleri projeleriyle beraber Kayseri ekonomisine her yıl 300 milyon lira kaynak olacak güneş enerjisi projesini hayata geçireceklerini bildirdi.

Ulaşım sorununun çözümü için yapılacak çalışmalara büyük önem verdiklerini dile getiren Çelik, savunma sanayii alanında da önemli yatırımlar planladıklarını söyledi.

Kayseri'nin temelinde savunma sanayiinin olduğuna işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"Hava İkmal'in havaalanı kuzeyine taşınmasını takiben kuzey çevre yolu ile havaalanı arasına yapılmasını planlıyoruz. Savunma sanayiinde ve havacılık endüstrisinde yatırım yapacak olanlar bu bölgeye kümelenecek. Hava İkmal'in Anatamir'in imkanları ile müteşebbisimizin bir araya getirilmesi ekonomimiz için ayrı bir sinerji doğuracak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.