Yeni yıla yeni fidanla girecekler

Yeni yıla yeni fidanla girecekler
Konya Orman Bölge Müdürlüğü, yılbaşı öncesinde bir alışveriş merkezinde 15 bin çam fidanı dağıttı

Konya Orman Bölge Müdürlüğü, vatandaşların yeni yıla fidan dikerek girmeleri için 15 bin fidan dağıttı.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin önüne kamyonla getirilen fidanlara yoğun ilgi gösterildi. 

Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, dağıtım öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün hazırladığı programlar kapsamında Konya'da ağaç varlığının artırılması ve erozyonla mücadele kapsamında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu yıl içerisinde Konya'da toplam 1 milyon 595 bin adet fidanı ücretsiz dağıttıklarını ifade eden Karacabey, bunlardan 1 milyon 485 bininin okullar, belediyeler ve diğer kamu kurumlarına verildiğini, 115 binini ise düzenledikleri çeşitli etkinliklerle vatandaşlara dağıtıldığını belirtti.

Duyarlı kişilerin yeni yıla fidan dikerek girmesi için bir alışveriş merkezinin önünde ücretsiz dağıtım etkinliği düzenlediklerini vurgulayan Karacabey, "Bu tür etkinliklerle haklımızın ağaç dikimi konusunda bilinçlenmelerini amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız yeni yıla fidan dikerek girebilsinler diye dağıtım kampanyası başlatıldı. Bölge Müdürlüğü olarak bu kampanyaya en yüksek düzeyde katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Alışveriş merkezine gelenler, işlerini bitirdikten sonra kamyonun önüne sıralanan çam fidanlarından birer ikişer alarak ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.