Yeni Yol Grubu’ndan Konya’da uyuşturucuya karşı bilinçlendirme

Yeni Yol Grubu’ndan Konya’da uyuşturucuya karşı bilinçlendirme
 Editör
Gelecek, Saadet ve DEVA Partileri’nin oluşturduğu Yeni Yol Grubu, Konya Zafer Meydanı’nda uyuşturucuyla mücadelede iktidarın yetersizliğini protesto ederek acil eylem planı ve kapsamlı yasal düzenlemeler talep etti.

TBMM'de Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu Yeni Yol Grubu, uyuşturucuyla mücadelede iktidarın yetersiz kaldığını belirterek Konya Zafer Meydanı'nda kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. "Uyuşturucuya Sessiz Kalanlara Karşı Vatandaşın Hesabı Var" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yapılan açıklamada, uyuşturucu kullanım yaşının 9'a düştüğüne dikkat çekilerek acil eylem planı talep edildi.

Etkinliğe DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Karaca, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, DEVA Partisi Konya İl Başkanı Hasan Bestil ve çok sayıda partili katıldı.

3.jpeg

ARSLAN: "UYUŞTURUCUYA KARŞI SES VER"

Programda bir selamlama konuşması yapan Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet Arslan, uyuşturucunun sadece bireyleri değil, tüm toplumu hedef alan karanlık bir tehdit olduğunu söyledi. Konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarını da sert bir dille eleştiren Arslan, "Terör devleti İsrail'in, Filistin halkına karşı uyguladığı sistematik soykırımı ve siyonist politikasını en güçlü şekilde kınıyoruz. Başta Gazze olmak üzere tüm İslam coğrafyasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz," dedi. Arslan, konuşmasını "Uyuşturucuya karşı ses ver, Siyonizme karşı susma!" sloganıyla tamamladı.

DEMİREL: "BU BİR VİCDAN ÇAĞRISIDIR"

Yeni Yol Grubu adına ortak basın metnini okuyan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, kampanyanın sadece bir siyasi tutum değil, ahlaki ve insani bir sorumluluk olduğunu vurguladı. "Bu kampanya, iktidara millet adına sorduğumuz bir vicdan ve sorumluluk hesabıdır," diyen Demirel, uyuşturucu salgınının Türkiye'yi sardığını ve iktidarın bu duruma karşı etkisiz kaldığını belirtti.

Yeni Yol Grubu'nun taleplerini 8 maddede sıralayan Demirel, bunlar arasında her ilde ücretsiz tedavi merkezleri kurulması, zorunlu rehabilitasyon sisteminin getirilmesi, uyuşturucuya özel ihtisas mahkemelerinin oluşturulması ve okullarda önleyici eğitim seferberliği başlatılması gibi acil adımların bulunduğunu ifade etti.

KARACA: "DAHA ZOR HALE GELDİ"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Karaca ise sorunun siyaset üstü olduğunu ve toplumsal bir bilinçle hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Karaca, "Maalesef toz şekere ulaşmanın daha vakit aldığı, daha zor olduğu ama uyuşturucuya ulaşmanın daha kolay olduğu süreçleri ve dönemleri yaşıyoruz. Bağımlılık ve vefat yaşı neredeyse tekli hanelere inecek. Bu soruna siyasi bakılmamalıdır," diyerek durumun ciddiyetini vurguladı. Karaca, Yeni Yol Grubu olarak bu konuda yapılacak her türlü yasal düzenlemeye sonuna kadar destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Grup, basın açıklamasının ardından kampanyanın Meclis'te yasa teklifleri, halk buluşmaları ve çalıştaylarla devam edeceğini duyurdu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.