Yeniden yapılandırma için son 3 iş günü

Yeniden yapılandırma için son 3 iş günü
amuya olan borçlarının yapılandırılması için verilmekte olan zaman 1 Aralık Pazartesi günü sona eriyor. Düzenleme için kasım ayının ilk haftasına kadar 1 milyon 655 bin şahıs mürracaat da bulunda

Torba Yasa olarak bilinen, Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun uyarınca vatandaşların kamuya borçlarının yapılandırılması için verilmekte olan zaman 1 Aralık’ta doluyor. Başka bir ifadeyle borçların tekrardan yapılandırılması için gün içerisinde dahil sadece üç iş günü kaldı. Vergi, prim ve nakit cezaları gibi kamunun bir çok fazla alacağına tekrardan yapılandırma fırsatı getiren düzenlemeden yararlanmak için müracaat zamanı doluyor.

Yasalaşma aşaması tartışmalı önceki Torba Yasa için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği verilere göre kasım ayının ilk haftasına kadar 1 milyon 655 bin şahıs mürracaat da bulunda . Başvurular soncunda vatandaşların 16.3 milyar liralık ödemesi tekrardan yapılandırma kapsamına alındı. Torba Yasa yürürlüğe girdikten akabinde Maliye Bakanlığı kamuya ödemesi olan yaklaşık olarak 5 milyon vatandaşa name göndererek, yapılandırma için uyarıda bulunda.

Ayrıca çeşitli borçlar için de tekrar mükelleflere SMS gönderildi. 18 takside bölünebiliyor Kanun çerçevesinde ; vergi cezaları, idari nakit cezaları, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, belediyelerin su abonelerinden su kullanımından kaynaklanan alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları, vasıta muayene geciktirme cezaları, 2014 senesi nisan ayı ve evvelki aylara ait ödenmemiş olan sigorta primi, emeklilik keseneği, kuruluş karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal emniyet destek primi borçları tekrardan yapılandırılıyor.

Borçları tekrardan yapılandırılanlar bunları 18 eşit taksitle 36 aya kadar ödeyebilecek. Vadeli ödemelerde seçilen vade tipine göre vade farkı uygulanacak. (Dünya) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.