Yenilenebilir enerjideki başarılarımız yeni fırsatlar doğuruyor

Yenilenebilir enerjideki başarılarımız yeni fırsatlar doğuruyor
Lordlar Kamarasında “Yeşile mi, Griye mi Dönmek; Rusya Ukrayna Savaşı’nın Ortasında Enerjinin Geleceği” başlıklı yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’a; Lordlar Kamarası Üyesi, Cornhill Baronu Lord Mohamed Iltaf Sheikh, Chatham House Orta Doğu ve Kuzey Afrika Programı’ndan Galip Dalay, Londra’da kentsel sürdürülebilirlik ve iklim konusunda Uzman Karim Elgendy eşlik etti. Enerji sektörünün mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altunyaldız, ülkemizin özellikle yenilenebilir alandaki başarısıyla birlikte önümüzdeki dönemin en önemli aktörlerinden birisi olacağını ifade etti. Altunyaldız ayrıca enerjide Birleşik Krallık ile yeni yatırım fırsatlarının değerlendirilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

KAT ETTİĞİMİZ MESAFE

DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Altunyaldız şunları söyledi: “Yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretimimizdeki yeri giderek güçlenirken aynı zamanda hayata geçirdiğimiz uluslararası yatırımlarla da enerji iletimi ve ticareti noktasında da küresel bir merkez olmayı hedefliyoruz. Başta TAP ve TANAP olmak üzere dünyaya örnek teşkil eden yatırımlarımızın yanında bölgemizde enerji iletimini sağlayan hatlarla da bu alana yön veriyoruz. Biz enerjiyi tüm katmanlarıyla ele alıyoruz. İşte bütün bu hızlı dönüşüm sürecine hazırız. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri 2053 yeşil kalkınma devrimi vizyonumuz çerçevesinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projeler bizlere yeni yatırım fırsatlarını da beraberinde getiriyor. İngiltere’nin bu konuda beraber çalışabileceğimiz önemli bir partner olduğuna inanıyorum. Enerjide yeşil dönüşüm ve üretim süreçlerinin etkinleştirilmesi aşamalarında İngiltere ile birlikte çalışarak yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Böylece her iki ülke için de istihdam imkanları ortaya çıkacak. İş birliği içerisinde yol almayı önemsiyoruz. Bu bağlamda, yabancı yatırımlara ülkemizde yatırımlarını artırmaları yönündeki çağrımı da yineliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.