Yer Konya: Tarlasındaki manzarayı gören vatandaş şok oldu!

Yer Konya: Tarlasındaki manzarayı gören vatandaş şok oldu!
 Muhabir
Konya’nın merkez Meram ilçesine bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki tarım arazilerine gelişi güzel dökülen moloz yığınları çevredeki tarla sahiplerinin tepkisini çekti. Tarla sahipleri, molozları TOKİ’nin taşeronu olan bir firmanın döktüğünü iddia etti

Meram ilçesine bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki tarım arazilerine yol boyunca dökülen moloz yığınları mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu. Mahalle sakinlerinden ve aynı zamanda bölgede tarlası bulunan Yaşar Özer, kısa bir süre önce tarlalarının bulunduğu alana dökülen moloz yığınlarını görünce şok olduğunu ifade etti.

Sadece kendi tarlasında değil, yol boyunca sınırı bulunan mahalle sakinlerinden 35 kişinin tarlasında moloz yığınlarının olduğunu dile getiren Yaşar Özer, “Bu moloz yığınlarının nereden ve nasıl getirildiğini merak edip araştırmaya başladık. Önce DSİ Bölge Müdürlüğü’ne gidip durumu sorduk. Onlar Çumra’ya yönlendirdi. Çumra’dan sulama birliğine sormamızı istediler. Sulama birliği ise moloz yığınlarını kaldırabileceklerini ancak çalıştıracakları iş makinelerinin saatinin 2 bin 500 TL olduğunu, bu bedeli karşılamamız durumunda molozları buradan kaldırabileceklerini söyledi” dedi.

BU HATAYI KİM YAPTIYSA, TELAFİSİ DEONA DÜŞER

Yaptıkları araştırmanın neticesinde moloz yığınları ve toprağı buraya dökenin Çarıklar Mahallesi’nde TOKİ adına çalışan bir taşeron firma olduğunu öğrendiklerini dile getiren Yaşar Özer, “Şuraya bir bakın, tarlalar ne hale gelmiş. CİMER’e başvuru yaptım. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na dilekçe verdim. Araziye bir bakın, kim kaldıracak bu arazideki moloz yığınlarını. Milletin arazisindeki toprağa bir bakın. 20 bin metrekare arazi adeta moloz yığınlarıyla gasp edilmiş durumda. Bunu dökenin TOKİ’nin taşeronu olduğunu öğrendik. Önce gidip görüşmek istedik. Sonra bu konuyu TOKİ ile paylaşmanın daha mantıklı olacağını, TOKİ’nin bu taşeron firmayı yaptığı hatadan döndürmede daha etkili olabileceğini düşünüp ilgili yerlere dilekçe yazdık. Henüz bir sonuç almış değiliz. Gelsinler, döktükleri gibi moloz yığınlarını buradan kaldırsınlar” diye konuştu.

MOLOZLARIN İÇİNDE MAHSUL NASIL YETİŞSİN?

Bahsi geçen arazinin devlet tarafından bu bölgede ikamet edenlere tarım arazisi olarak dağıtıldığına işaret eden Yaşar Özer, “Görüyorsunuz, moloz yığınlarıyla dolu vatandaşın tarlası. Bu moloz yığınlarının içinde mahsul yetişir mi? Tabandaki ak toprağı kaldırıp tarlanın üstüne boşaltmışlar. Bu toprakta mahsul yetişir mi? Toprağın kalitesi ve verimliliği de düşmüş durumda. Yetkililerden isteğimiz, bu yanlışı yapanlara konuyu derhal bildirmeleri ve bizim bu mağduriyetimizi gidermeleridir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.