Yetim gülerse dünya güler

Yetim gülerse dünya güler
Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın açıklaması yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında Ramazan Ayı’nın 15. Günü'nün “Dünya Yetimler Günü olarak ilan edildiğini belirten Sorgun “ Bu yıl Dünya Yetimler Gününün dokuzuncusunu icra ediyoruz. Buradaki amaç farkındalık oluşturarak dünya da yeni yetimlerin ortaya çıkmasını engellemektir. Yeni yetim üreten savaş ,yoksulluk, hastalık ve insan eliyle gerçekleşen afetlerin en aza indirilmesini sağlamaktır”dedi.

DÜNYA MERHAMET YETİMİ

“Her gün 22 bin çocuk ölüyor”

Neredeyse bütün dünya devletlerinin çocuk hakları bildirgesini kabul etmesinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, yetim çocukların hala yüz milyonlarla ifade edildiğini dile getiren Milletvekili Sorgun açıklamasında şu görüşlere yer verdi “ Bütün dünya devletleri çocuk hakları sözleşmesiyle çocukların yaşama haklarının olduğunu, eğitim ve sağlık hizmetlerinden adil bir şekilde yararlanma hakkına sahip olduğu, din dil ırk ve mensubiyet ayrımı gözetmeksizin eşit şartlarda imkanlardan yararlanabileceklerini taahhüt etmişlerdir.

ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ YOK ETTİLER

Ancak gelinen noktada imkanların eşit bir şekilde bölüşülmesine razı gelmeyen küresel güçler, çocukların hayallerine karabulut gibi çöktüler. Yoksulluk açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle dünyada her gün 22 bin çocuk ölüyor. Dünya merhamet yetimi oldu. Bugün sayıları yüz milyonlarla ifade edilen yetimlerimiz savunmasız, korumasız ve karamsar bir pencereden dünyamızı seyretmektedirler. Buradan çağrı yapıyoruz. Suriye’de, Filistin’de, Arakan da, Libya da ve son olarak Ukrayna’da yeni yetimler ortaya çıkmasın istiyoruz. Dünyayı 400 milyon yetime hami olmaya davet ediyoruz. Uluslararası sözleşmelerle, kanunlarla, koca koca laflarla sözleşmelerle taahhüt edilen çocuk hakları konusunda dünya sınıfta kalmıştır. Bugün küresel dünya düzeni evrenimizi yetim üretme çiftliğine çevirmiştir. Bütün dünyanın yetimlere sahip çıkma ve yeni yetimlerin ortaya çıkmaması için çalışmak zorundadır . Biz diyoruz ki Yetim gülerle dünya güler”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.