YGS'ye girecek Şırnaklı öğrenciler

YGS'ye girecek Şırnaklı öğrenciler
Şırnak'taki öğrenciler sınava girmek üzere Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'e gitti

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'taki öğrenciler Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'e gitti.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), güvenlik gerekçesi ile Şırnak'ta YGS'yi iptal edip, girecek öğrencilerin sınav merkezini Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirmesinin ardından, öğrencilere konaklama ve yol masrafı için Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan nakdi yardım yapıldı.

Yardım parasını almak için banka önünde uzun kuyruk oluşturan öğrencilere, Şırnak Belediyesi de ücretsiz otobüs tahsisi etti. Şırnak Belediyesi önüne gelen öğrenciler bindikleri otobüslerle Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'e doğru yola çıktı.

Öğrencilerden Dicle İçli, Şırnak dışında sınava girmelerinin kendilerini olumsuz etkilediğini savunarak, "Şırnak’ta olan olaylar nedeniyle başka yerde sınava gireceğiz. Memleketimiz varken başka yerde sınava girmek zor olacak" dedi.

ÖSYM, bir süre önce, sınava Şırnak ilinde girmek için başvuruda bulunan adayların, İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'teki sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklarını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.