Yiğit: 'Ulusal egemenliğin vücut bulduğu temel kurum TBMM’sidir'

Yiğit: 'Ulusal egemenliğin vücut bulduğu temel kurum TBMM’sidir'
Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Yiğit: 'Ulusal egemenliğin vücut bulduğu temel kurum TBMM’sidir'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıyla ilgili bir mesaj yayımlayarak, milletimizin ve çocuklarımız 23 Nisan Bayramını kutlayan Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen TBMM’si ulusal egemenliğin vücut bulduğu temel bir kurum olduğunu söyledi.

23 Nisan’da kurulan TBMM’de ulusal egemenliğimizin vücut bulduğunu belirten Özgür Ulaş Yiğit, “Bugün, bu toprakların insanlarının tebaa olmaktan ulus olmaya geçtiğinin tescillenmesinin 102. yıldönümüdür. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Meclis'inin kurulmasının 102. yılıdır. Bugün, dünyada çocuklara bayram adamış tek ulus olmanın kıvancını yaşamanın günüdür. Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için Büyük Önder Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır. Atatürk’ün önderliğinde bir yandan Kurtuluş Savaşı’nı yürütürken, öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olmuştur. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır. Bu duygular ve düşüncelerle yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.