‘Yıllık İşletme Cetveli’nde son dört gün

‘Yıllık İşletme Cetveli’nde son dört gün
Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Konya’daki Sanayicileri “Yıllık İşletme Cetveli”ni zamanında doldurmaları konusunda uyardı.

Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Konya’daki Sanayicileri “Yıllık İşletme Cetveli”ni zamanında doldurmaları konusunda uyardı. 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi sicil belgesi olan işletmelerin 2020 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı “Yıllık İşletme Cetvelini”  en geç 30 Nisan 2021 tarihine kadar doldurulması gerektiğini, 30 Nisan 2021 saat 24:00’e kadar Yıllık İşletme Cetvelini https://sanayisicil.sanayi.gov.trüzerinden doldurmayan sanayicilere bu yıl için 1.730 TL İdari para cezası uygulanacağını ifade etti.

PARA CEZASI İLE KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR

Konya’daki Sanayi Siciline kayıtlı 8 bin 400 firmanın bugün itibarı ile 4 bin 900’ünün “Yıllık İşletme Cetvelini” doldurduğu,  geriye kalan 3 bin 500 işletmenin son dört günde doldurması gerektiğini ifade eden Konarılı, Sanayi Sicil Belgesi olmayan Sanayi İşletmelerinin bu imkanlardan faydalanmaları için https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresine online olarak müracaat etmelerinin yeterli olduğunu belirtti. Konarılı , “Konya’da bulunan sanayicilerin idari para cezası konusunda mağdur olmamaları için tüm işletmelere e-posta yolu ile bilgilendirme yapılmaktadır. Ancak iletişim bilgileri güncel olmayan işletmelere ulaşılamaması sebebiyle bu basit işlemin yapılmadığı ve idari para cezası ile karşı karşıya kalındığı bilinmektedir. Bu sebeple Yıllık İşletme Cetveli doldurma işlemi yapacak olan yetkililere son dört gün kaldığı bilgisinin ulaşması büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.