‘Yiyene şifa olsun’

‘Yiyene şifa olsun’
2017 yılından beri kendi markasını oluşturarak çiğ köfte sektöründe öncü konuma gelen Bekir Erkol, Konya ve ilçelerinden gelen misafirlerine hizmet vermeye devam ediyor.

2017 yılından beri kendi markasını oluşturarak çiğ köfte sektöründe öncü konuma gelen Bekir Erkol, Konya ve ilçelerinden gelen misafirlerine hizmet vermeye devam ediyor. Çiğköftelerinin doğal şifa kaynağı olduğunu belirten Erkol, “Kullanmış olduğumuz natürel sızma zeytinyağı, yeşil soğan, kuru soğan, sarımsak ve domates şifa deposudur. Yiyene şifa olsun” dedi.

dsc-1284.jpg

1999 yılından beri çiğ köfte yapan ve 2009 yılında sektöre giriş yapan Bekir Usta Şifa Çiğköfte Firma Sahibi Bekir Erkol, yaklaşık 6 yıl önce gerçek çiğ köfte yapmak için kendi markasını kurdu. Çiğköfte sektörüne giriş hikâyesini anlatan Erkol, “1987-1988 yıllarında rahmetli babam bize çiğköfte yapardı. O çiğköfte hafızamıza kazındı. Aradan birkaç sene geçtikten sonra babam vefat etti. 2009 yılında sektörde çalışmaya başladım. Ama 1999 yılından bu yana çiğköfte yapıyordum. Bu yıllarda çiğköfte furyası vardı zaten. Çiğköfteyi çok sevdiğim için bu sektöre girdim. Önce işin mutfağında başladım. Orada mesleğimi öğrendim. Daha sonra tezgâhtar olarak devam ettim. Zamanla çiğköfte ağı kurduk. Kendimiz üretmeden önce çiğköfteyi dışarıdan kendimiz alıyorduk. 2013 yılında birlikte çalıştığım bir arkadaşım vardı. Daha sonra arkadaşımla ortaklıktan ayrıldım. Tek başıma İç Anadolu Bölge Distribütörü oldum. Buna bağlı olarak Konya, Kayseri, Afyonkarahisar ve Karaman’a bayilikler vermeye başladık. Bayiliklerden sonra kampanyalar düzenledik. İşimizi daha profesyonelleştirmeye çalıştık. İnsanlara çiğköftenin bir meslek olduğunu, ustalık gerektirdiğini anlatmaya başladım. Aradan belirli bir zaman geçti. Bana ürün gönderen firmanın fabrikasında üretimi görmek istedim. Firmaların yüzde 99’u ketçap, sıcak su Ayçiçek yağı ve biraz da ceviz katıp çiğköfte sattıklarını gördüm. Bunun çiğköfte olmadığını fark ettim” diye konuştu.

dsc-1280.jpg

dsc-1286.jpg

‘10 KİLOGRAMI 1 SAATTE BİTİRDİM’

Yaklaşık 6 yıl önce gerçek çiğköfte yapmaya karar vererek kendi markasını oluşturduğunu belirten Erkol, “Konyalı hemşerilerimizin gerçek çiğköfte yemediğini gördüm. Çiğköfte adı altında başka şeyler yiyorlar. 2017 yılında 500 gram et ve belirli miktarda bulgur ile bu işe başladım. Biz zamanla öyle bir konuma geldik ki eşim evde malzemeleri hazırlıyordu. 10 kilogram çiğköfteyi bir saatte satıp bitiyorduk. Daha sonra aynı şekilde 10 kilogramı bir saatte satıp bitiyordum. Bu işlem beni biraz yoruyordu. Bu şekilde 4 sene boyunca devam ettik. İyi bir lokasyonda dükkân açmak istedim. Dükkânımı açtım. Ama müşterilerimin oturacağı bir masa ve sandalyem yoktu. Marul kasalarını ters çeviriyordum o şekilde oturuyorlardı. Gelen müşterilerim, ‘ Bekir Usta siz misiniz?’ diyorlardı. Dükkânımız çok salaş bir durumdaydı. O derece paramız yoktu” dedi.

dsc-1287.jpg

‘ÇİĞKÖFTE İÇİN İLÇELERDEN GELİYORLAR’

İşinde dönüm noktasını geçen sene yaşadığını söyleyen Erkol, “İşimizde dönüm noktamız geçen sene oldu. İşlerimiz çok arttı tüm Konyalılar bizi duymuştu. Ben ‘benim müşterilerim bana yeter’ diyordum. Biz o noktaya gelmiştik. Günde belirli bir potansiyelde satışımızı gerçekleştiriyorduk. Ailemle ve bir personelimle birlikte 4 kişi hizmet veriyorduk. Şu an ise 8 kişi birlikte çalışıyoruz. Sarayönü, Kadınhanı, Lâdik ve Konya’nın diğer tüm ilçelerinden müşterilerimiz çiğköfte yemek için bize geliyor. Hatta Ankara’dan Konya’ya iş için gelen müşterilerimiz bize uğrar ve çiğköfte alırlar. Bu süreklilik kazanmış bir durumda. Konya’nın tüm ilçelerine gönderebiliriz” şeklinde konuştu.

dsc-1297.jpg

‘ÇİĞKÖFTEDE SU KULLANMIYORUM’

Çiğköftelerinde su kullanmadıklarına dikkat çeken Erkol, “7 sene önce başladığımız sistem nasıl ise aynı o şekilde devam ediyoruz. Domates, natürel sızma zeytinyağı, yeşil soğan, kuru soğan, sarımsak, et, baharat ve salça kullanıyoruz. Kimyasal ve kalitesiz olan hiçbir ürünü kullanmıyoruz. Örneğin, vatandaşlar evine çiğköfte malzemesi alırken benim kadar sağlıklı ve kaliteli olmasına dikkat etmeyebilir. Ben evinde çiğköfte yapmak isteyen vatandaştan daha çok dikkat ederim. Çünkü aldığım ürünün helal sertifikası var mı? Kullandığım etin helal sertifikası, ISO belgesi ve kalite belgesi var mı? diye kontrol ederim. Arşivimde hangi firmalar ile çalıştıysam onların belgelerini hala saklıyorum. Böyle çalıştığım için belirli bir başarıya ulaştım” ifadelerini kullandı.

dsc-1290.jpg

KALİTELİ VE ŞEFFAF HİZMET

Alışılmış olan bir lezzet olduklarını aktaran Erkol, “Müşterilerimizin yüzde 70’i sabit, yüzde 30’u ise başaklarının tavsiyesi üzerine gelmektedir. Piyasada zamanla taklitlerimiz çıktı. Taklit edilmek onore bir duygu. Bu bir şeyleri başardığımızı gösteriyor. Şeffaf bir şekilde hizmet veriyoruz. Sosyal medya hesabımızdan neyi nasıl hazırladığımızı gösteriyoruz. Gelen bazı müşterilerimiz ‘Doğu Bölgesi’nde faaliyet gösteren birçok firmadan daha iyi yapıyorsunuz’ diyor. Bu işin Şanlıurfalısı, Konyalısı, İstanbullusu, Diyarbakırlısı diye bir ayrımı yok. İsterse herhangi bir vatandaş kaliteli bir şekilde yapabilir” diye konuştu.

dsc-1293.jpg

‘HELAL SERTİFİKASINI, İSO VE İZİN BELGEMİZİ ALDIK’

Kullandıkları ürünlerin şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Erkol, “Kullanmış olduğumuz natürel sızma zeytinyağı, yeşil soğan, kuru soğan, sarımsak ve domates şifa deposudur. Su zaten kullanmıyoruz. Bizim çiğköftemiz kesinlikle doğal şifa kaynağıdır. Dışarıdaki çiğköfteler sağlıksızdır. Gerekli araştırmayı yapabilirler. Taşıma zinciri sistemi ve ketçap kullanılması sağlıksızdır. Çiğköftemizi yiyene şifa olsun. Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü’nden izin belgemiz var. Bu belgeyi aldıktan sonra helal sertifikasını ve ISO belgemizi aldık. Gıda mühendisimizle birlikte çalışıyoruz. Gıda mühendisi arkadaşımız gerekli numuneleri alıp kontrollerini sağlar. Biz bu şekilde çalışıyoruz” diyerek sözlerine son verdi. •Yiğit Berkay Çopur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.