Yokuş’tan tepki

Yokuş’tan tepki
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte'ki değişiklikle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında eleştirilerde bulundu. Yokuş açıklamasında, “Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gayrimenkul alımı yöntemiyle Türk vatandaşlığı kazanmada sınır 400 bin dolara çıkarıldı. Karar 1 ay sonra uygulamaya girecek. Alınan taşınmazın 3 yıl süreyle satılmaması da gerekecek. Ayrıca bireysel emeklilik sistemine 500 bin dolar yatıran ve 3 yıl sistemde kalanlar da Türk vatandaşlığı alabilecek. Şu an Türk vatandaşlığı satılıyor. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz o kadar düşkün bir ülke miyiz? Sadece topraklarımız 250 milyon insanı besleyecek kapasitede. Bunun yanında bizim genç bir nüfusumuz var. Bütün bu gerçekler ortadayken siz ne olduğu belirsiz 'parayı veren vatandaş olur' zihniyetiyle hareket ediyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.