Yokuş’tan tepki: Vahim bir durum

Yokuş’tan tepki: Vahim bir durum
Konya’nın Ereğli ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, belediyenin çeşitli birimlerinde taşeron olarak çalışan yaklaşık 300 işçiyi ücretsiz izne çıkardı.

MHP’li Belediye Başkanı Oprukçu’nun kendilerini 2 gün önce Kültür Merkezi’nde topladığını ve kararı burada kendilerine söylediğini ifade eden işçiler, “Farklı birimlerde çalışan arkadaşlarımızla birlikte gruplar halinde Kültür Merkezi’nde toplandık. Hepimiz pandeminin ardından kısa çalışma ödeneği alıyorduk. Kısa çalışma ödeneğinin sonlandırılmasının Belediye Başkanı bizimle yaptığı toplantıda hepimizin ücretsiz izne çıkarılacağını belirtti. Başkan ayrıca hepimizin tekrar telefonlarına gelen mesajla bağlı bulunduğumuz müdürlükler tarafından çağrılacağını da söyledi ama bizim tekrar işe alınacağımıza dair bir umudumuz yok. Önümüz Ramazan ayı. Her şeye zam geldi. Geçimimizi sağlamakta zaten zorluklar yaşıyorduk. Şimdi geçimimizi nasıl sağlayacağız ?” diyerek sitemde bulundu.

“BU YÖNETİM ANLAYIŞINI KINIYORUZ”

İşçilerin ücretsiz izne çıkartılmasına tepki gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Pandemi nedeniyle tüm kurumlarda olduğu gibi belediyelerinde gelirleri azaldı. Bunun ötesinde Büyükşehir yasasıyla da belediyelerin gelirleri azaldı. Bunun gibi olumsuz durumlar belediyeleri zora soktu. Seçim öncesi, seçim kazanmak için Ereğli Belediyesi’de fazladan işçi istihdam etti. Kısa çalışma ödeneği de kesilince belediye işçilerin parasını ödeyemez hale geldi. Böyle bir süreçte belediye işçilerini kurban olarak seçen, yönetim anlayışını kınıyoruz” dedi.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI UZATILMALI”

İktidara kısa çalışma ödeneğinin uzatılması çağrısında bulunan Yokuş açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kısa çalışma ödeneğinin sonlandırılacağını öğrendiğimizde iktidara bunun yanlış bir karar olacağını ve işten çıkartmaların artacağını söylemiştik. Bunun bir örneğini şimdi Ereğli Belediyesi’nde gördük. Bunun gibi örneklerin artacağı endişesi içerisindeyiz. Bu yüzden kısa çalışma ödeneğinin derhal uzatılması gerekiyor”

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya da çağrıda bulunan Yokuş, “Önümüz Ramazan ayı. Böyle bir dönemde 300 işçi ailesi ile birlikte yaklaşık bin kişi demek. Bu insanlar bu süreçte ne yiyecek. İyi niyetini bildiğimiz Ereğli Belediye Başkanımızın bu kararı bir kez daha gözden geçirmesini, Büyükşehir Belediyesi’ninde bu süreçte belediyeye destek vermesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu işçilerimizi belediyede işe alanlar, işten çıkartırken hiç vicdan muhasebesi yaptılar mı? Konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.