YRP Çumra adayı, aday olamıyor!

YRP Çumra adayı, aday olamıyor!
 Editör
Yeniden Refah Partisi’nin Çumra’dan belediye başkan adayı olan Alaeddin Özçelik’in adaylığı MHP Çumra Teşkilatı’nın yaptığı gerekçeli itiraz sonucu Çumra İl Seçim Kurulu’ndan döndü

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partiler, aday adayları içerisinden adayları belirledi. Belirlenen adaylar ise İl Seçim Kurulu’na beyan edildi. İl Seçim Kurulu’nda yapılan incelemelerde adayların gerekli vasıfları taşıyıp taşımadığı ve belediye başkan adaylığına engel teşkil edecek yasal bir engellerinin olup olmadığını titizlikle kontrol ediyor.

YRP’NİN ÇUMRA ADAYI ÖZÇELİK, SEÇİM KURULU’NA TAKILDI

Yeniden Refah Partisi (YRP) Çumra Belediye Başkan Adayı olan Alaeddin Özçelik, partisi tarafından aday olduğunun ilan edilmesinin ardından seçim bölgesi olan Çumra’da hızla çalışmaya başlamıştı.

Ancak YRP Çumra Belediye Başkan Adayı Özçelik’in adaylığı MHP Çumra İlçe Teşkilatı’nın Çumra İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı gerekçeli itiraz sonucunda iptal oldu. Çumra İlçe Seçim Kurulu, gerekçelerini beyan ederek Alaeddin Özçelik’in adaylığını iptal etti.

HUZUR HAKKI BAŞINI YAKTI

İlçe Seçim Kurulundan gelen karara göre, Özçelik'in Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Denetleme Kurulu üyeliğinden 30 Kasım 2023 tarihinde istifa etmesine rağmen, Aralık 2023'te denetim kararlarında imza atmaya devam ettiği belirlendi.

ADAY ÖZÇELİK, KARARA İTİRAZ ETTİ

Seçim Kanunu'na göre, kamu kurum ve kuruluşlarından, meslek kuruluşlarından veya kanunla kurulan diğer kuruluşlardan huzur hakkı alanlar ile buradaki yöneticilik vasfını sürdürerek kararlara imza atanlar aday olamıyor. Özçelik, ilçe seçim kurulunun kararına itiraz ettiğini ve 30 Kasım 2023'te istifa ettiğini, gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini savundu.

Yapılan incelemeler sonucunda, Özçelik'in Aralık 2023'te huzur hakkı aldığını ve bu nedenle adaylık şartlarını taşımadığını belirterek, adaylığını iptal etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.