Yüksekova teröristlerden temizleniyor

Yüksekova teröristlerden temizleniyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri, 45 çukuru kapatıp 82 barikatı kaldırdı- İlçede 93 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonlarda, 93 terörist etkisiz hale getirildi- Güvenlik güçlerinin titizlikle yürüttüğü

HAKKARİ (AA) - FAHRETTİN GÖK - Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonla teröristlerden arındırılıyor.

Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarının ortaklaşa yürüttüğü operasyon, Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde sürüyor.

- 93 terörist etkisiz hale getirildi

Mahallelerde arama tarama faaliyetleri ile el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri ile ağır silahlar kullanan terör örgütü PKK mensupları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Yüksekova'da operasyonların başladığı tarihten bu yana geçen 19 günde 93 terörist etkisiz hale getirildi.

İlçedeki masum halkın zarar görmemesi için operasyonu büyük titizlikle yürüten güvenlik güçleri, terör örgütü tarafından kullanılamaz hale getirilen ve içine mevziler oluşturulan yaklaşık bin binada kontrolü sağladı.

Operasyonda, terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 93 el yapımı patlayıcı imha edildi. Mahallelerdeki 45 çukuru kapatan güvenlik güçleri, çoğu bomba düzenekleri ile tuzaklanmış 82 barikatı da kaldırdı.

- Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Operasyonların ardından etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları bina ile mevzilerdeki aramalarda, 234 av tüfeği, 18 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, M16 otomatik piyade tüfeği ve bomba atar, dörder roketatar mermisi ve başlığı, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, tıbbi yaşam malzemeleri ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Terör örgütü mensupları tarafından "canlı kalkan" olarak kullanılmak istenen çok sayıda vatandaş da güvenlik güçlerince kurtarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.