Yüksekova'da terör operasyonu

Yüksekova'da terör operasyonu
Operasyon kapsamında teröristlerce kullanılan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca kullanılan evlerde çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Eski Kışla, Mezarlık, Orman, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör, Dize ve Esentepe mahallelerindeki operasyonlarda güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Güvenlik güçleri, çatışmaların ardından teröristlerden temizlenen evlerde, çok sayıda silah ve mühimmat buldu. Örgüt mensuplarının üs olarak kullandıkları evlerde bulunan el yapımı patlayıcı, roketatar ve el bombaları dikkati çekti.

Güvenlik güçlerinin girdiği bir binada, makara vasıtasıyla malzeme ve atıkların dışarıya aktarıldığı bir düzenek de tespit edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.