Yüksekova'daki operasyonlar kararlılıkla sürüyor

Yüksekova'daki operasyonlar kararlılıkla sürüyor
"Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu" kapsamında çukur ve barikatların kaldırılması ile el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam ediliyor

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu" kararlılıkla sürdürülüyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yüksekova'da bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek, kamu güvenliği, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak amacıyla 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu" devam ediyor.

Bölgede kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla güvenlik güçlerince ayrıntılı arama ve tarama çalışması yürütülüyor.

Operasyon kapsamında bina içi ve yakınında tünel, evin altında açılan kaçış tüneli ile bölücü terör örgütü mensubunca kullanılan yaşam alanı tespit edildi.

Teröristlerce çukur kazmada kullanılan ve kullanılmaz hale getirilen iş makinesi, silah, bomba atar mühimmat, patlayıcılar, sıhhi tahliye ve muhtelif sağlık malzemeleri ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.